Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z płatkami migdałów.. skórką i sokiem z limonki.. z dodatkiem otrębów i mąki pełnoziarnistej... PYSZNE I "LAJTOWE" :D
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103288
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2004
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5870
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5869
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103288
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2004
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5870
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5869
Składniki
Skórkę z limonki ścieramy na małych oczkach, sok z połowy owocu wyciskamy. Wszystkie składniki wrzucamy do naczynia i dokładnie mieszamy (użyłam trzepaczki spiralnej) Lekko natłuszczoną patelnię mocno rozgrzewamy. Ciasto nakładamy łyżką - 1 łyżka = 1 placuszek. Placuszki rumienimy z dwóch stron - rosną i stają się puchate :) Podajemy polane jogurtem i posypane migdałami