Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z płatkami migdałów.. skórką i sokiem z limonki.. z dodatkiem otrębów i mąki pełnoziarnistej... PYSZNE I "LAJTOWE" :D
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 307
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11120
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3679
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1259
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 307
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11120
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3679
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1259
Składniki
Skórkę z limonki ścieramy na małych oczkach, sok z połowy owocu wyciskamy. Wszystkie składniki wrzucamy do naczynia i dokładnie mieszamy (użyłam trzepaczki spiralnej) Lekko natłuszczoną patelnię mocno rozgrzewamy. Ciasto nakładamy łyżką - 1 łyżka = 1 placuszek. Placuszki rumienimy z dwóch stron - rosną i stają się puchate :) Podajemy polane jogurtem i posypane migdałami