Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z płatkami migdałów.. skórką i sokiem z limonki.. z dodatkiem otrębów i mąki pełnoziarnistej... PYSZNE I "LAJTOWE" :D
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44688
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182164
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 292
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44688
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182164
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 292
Składniki
Skórkę z limonki ścieramy na małych oczkach, sok z połowy owocu wyciskamy. Wszystkie składniki wrzucamy do naczynia i dokładnie mieszamy (użyłam trzepaczki spiralnej) Lekko natłuszczoną patelnię mocno rozgrzewamy. Ciasto nakładamy łyżką - 1 łyżka = 1 placuszek. Placuszki rumienimy z dwóch stron - rosną i stają się puchate :) Podajemy polane jogurtem i posypane migdałami