Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z płatkami migdałów.. skórką i sokiem z limonki.. z dodatkiem otrębów i mąki pełnoziarnistej... PYSZNE I "LAJTOWE" :D
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1253
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 596
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1351
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1253
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 596
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1351
Składniki
Skórkę z limonki ścieramy na małych oczkach, sok z połowy owocu wyciskamy. Wszystkie składniki wrzucamy do naczynia i dokładnie mieszamy (użyłam trzepaczki spiralnej) Lekko natłuszczoną patelnię mocno rozgrzewamy. Ciasto nakładamy łyżką - 1 łyżka = 1 placuszek. Placuszki rumienimy z dwóch stron - rosną i stają się puchate :) Podajemy polane jogurtem i posypane migdałami