Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z płatkami migdałów.. skórką i sokiem z limonki.. z dodatkiem otrębów i mąki pełnoziarnistej... PYSZNE I "LAJTOWE" :D
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8397
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 505
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8397
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 505
Składniki
Skórkę z limonki ścieramy na małych oczkach, sok z połowy owocu wyciskamy. Wszystkie składniki wrzucamy do naczynia i dokładnie mieszamy (użyłam trzepaczki spiralnej) Lekko natłuszczoną patelnię mocno rozgrzewamy. Ciasto nakładamy łyżką - 1 łyżka = 1 placuszek. Placuszki rumienimy z dwóch stron - rosną i stają się puchate :) Podajemy polane jogurtem i posypane migdałami