Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedziele to dni kiedy nigdzie się nie śpieszę, więc poranki spędzam w kuchni. Dzisiejsza propozycja na przepyszny omlet
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15734
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 418
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15734
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 418
Składniki
Kiełbasę kroimy w plasterki i smażymy do zrumienienia. W między czasie jajka mieszamy widelcem doprawiamy solą i pierzem. Gdy kiełbasa się zrumieni, wlewamy na patelnię jajka. nie mieszamy. W momencie gdy zauważymy że jajka się ścinają wrzucamy starty ser i pokrojony w plasterki pomidor oraz doprawiamy ulubionymi ziołami. Smażymy na niewielkim ogniu do momentu gdy jajka się zetną. Na górę kładziemy duży talerz i szybko odwracamy patelnię. Tak odwrócony omlet wykładamy ponownie na patelnię na ok 1,5 min. SMACZNEGO