Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedziele to dni kiedy nigdzie się nie śpieszę, więc poranki spędzam w kuchni. Dzisiejsza propozycja na przepyszny omlet
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 307
Polecam. Pomidor, ogórek małosolny i jest pysznie.
Odsłon: 234
Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka pieczone z dodatkiem warzyw. Smaczny...
Odsłon: 251
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 111
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 525
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 307
Polecam. Pomidor, ogórek małosolny i jest pysznie.
Odsłon: 234
Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka pieczone z dodatkiem warzyw. Smaczny...
Odsłon: 251
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 111
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 525
Składniki
Kiełbasę kroimy w plasterki i smażymy do zrumienienia. W między czasie jajka mieszamy widelcem doprawiamy solą i pierzem. Gdy kiełbasa się zrumieni, wlewamy na patelnię jajka. nie mieszamy. W momencie gdy zauważymy że jajka się ścinają wrzucamy starty ser i pokrojony w plasterki pomidor oraz doprawiamy ulubionymi ziołami. Smażymy na niewielkim ogniu do momentu gdy jajka się zetną. Na górę kładziemy duży talerz i szybko odwracamy patelnię. Tak odwrócony omlet wykładamy ponownie na patelnię na ok 1,5 min. SMACZNEGO