Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie robiłam muffinek ze sto lat! Na poprzednim mieszkaniu nie miałam dobrego piekarnika więc praktycznie go nie używałam. Teraz kiedy mam wreszcie odpowiedni sprzęt mogę spokojne troszkę poszaleć. Muffinki kojarzą nam się raczej ze słodkościami serwowanymi na urodzinach ale te niczym im nie ujmują. Idealne na sobotnie śniadanie, lunch do pracy, przekąskę dla dziecka czy dodatek do obiadu. Wykonane z dodatkiem pełnoziarnistej mąki będą dobrym wyborem dla osób z insulinoopornością czy cukrzycą.
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2072
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1991
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 445
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 21
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2072
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1991
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 445
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 21
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej, szklimy na nim cebulkę. Następnie dodajemy szpinak i przesmażamy go aby zwiędną. Dodajemy pierz, majeranek, czosnek, całość mieszamy i studzimy. Mąki łączmy ze sobą, dodajemy proszek do pieczenia. W drugiej misce mieszamy jogurt, jajka i olej. Całość łączymy ze sobą, dobrze mieszamy. Do masy dodajemy szpinak i całość mieszamy.
Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami, a do nich nalewamy masę do 3/4 wysokości. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut.