Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 95
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 151
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 64
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 14946
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 95
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 151
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 64
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 14946
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Na blachę lekko skropioną oliwą wysypać płatki owsiane, cynamon, mieszankę ziaren. Skropić oliwą i miodem lub syropem klonowym. Dokładnie wymieszać. Wstawić blachę do nagrzanego piekarnika na ok. 25-30 min. Co 5 min. wyjmować musli, przemieszać składniki, a następnie za pomocą drewnianej łyżki równomiernie rozprowadzić na blasze, po czym wkładać z powrotem do piekarnika. Podczas pieczenia musli, grubo posiekać orzechy i suszone owoce. Kiedy musli będą złociste, wyjąć je z pieca, przełożyć do miski, wystudzić. Dodać pokrojone owoce i orzechy oraz płatki kukurydziane, wymieszać. Przechowywać w zamkniętym pojemniku. Mnie najlepiej smakują z jogurtem, dobre są też z mlekiem. Smacznego :-)