Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8700
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1278
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10319
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4684
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 760
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8700
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1278
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10319
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4684
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 760
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Na blachę lekko skropioną oliwą wysypać płatki owsiane, cynamon, mieszankę ziaren. Skropić oliwą i miodem lub syropem klonowym. Dokładnie wymieszać. Wstawić blachę do nagrzanego piekarnika na ok. 25-30 min. Co 5 min. wyjmować musli, przemieszać składniki, a następnie za pomocą drewnianej łyżki równomiernie rozprowadzić na blasze, po czym wkładać z powrotem do piekarnika. Podczas pieczenia musli, grubo posiekać orzechy i suszone owoce. Kiedy musli będą złociste, wyjąć je z pieca, przełożyć do miski, wystudzić. Dodać pokrojone owoce i orzechy oraz płatki kukurydziane, wymieszać. Przechowywać w zamkniętym pojemniku. Mnie najlepiej smakują z jogurtem, dobre są też z mlekiem. Smacznego :-)