Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3115
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 243
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 115
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3115
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 243
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 115
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Na blachę lekko skropioną oliwą wysypać płatki owsiane, cynamon, mieszankę ziaren. Skropić oliwą i miodem lub syropem klonowym. Dokładnie wymieszać. Wstawić blachę do nagrzanego piekarnika na ok. 25-30 min. Co 5 min. wyjmować musli, przemieszać składniki, a następnie za pomocą drewnianej łyżki równomiernie rozprowadzić na blasze, po czym wkładać z powrotem do piekarnika. Podczas pieczenia musli, grubo posiekać orzechy i suszone owoce. Kiedy musli będą złociste, wyjąć je z pieca, przełożyć do miski, wystudzić. Dodać pokrojone owoce i orzechy oraz płatki kukurydziane, wymieszać. Przechowywać w zamkniętym pojemniku. Mnie najlepiej smakują z jogurtem, dobre są też z mlekiem. Smacznego :-)