Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9261
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2975
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1206
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 243
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9261
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2975
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1206
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 243
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Na blachę lekko skropioną oliwą wysypać płatki owsiane, cynamon, mieszankę ziaren. Skropić oliwą i miodem lub syropem klonowym. Dokładnie wymieszać. Wstawić blachę do nagrzanego piekarnika na ok. 25-30 min. Co 5 min. wyjmować musli, przemieszać składniki, a następnie za pomocą drewnianej łyżki równomiernie rozprowadzić na blasze, po czym wkładać z powrotem do piekarnika. Podczas pieczenia musli, grubo posiekać orzechy i suszone owoce. Kiedy musli będą złociste, wyjąć je z pieca, przełożyć do miski, wystudzić. Dodać pokrojone owoce i orzechy oraz płatki kukurydziane, wymieszać. Przechowywać w zamkniętym pojemniku. Mnie najlepiej smakują z jogurtem, dobre są też z mlekiem. Smacznego :-)