Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7936
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1242
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13713
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7936
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1242
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13713
Składniki
Jajka robełtać. Połączyć z kefirem. Dodawać stopniowo mąkę pszenną i wodę. Można użyć miksera, ale wystarczy rózga. Masa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany. Dodać proszek do pieczenia, olej, cukier i sól. Wymieszać. Odstawić miseczkę pod ściereczkę na ok 15-20 min. Patenię posmarować olejem. Rozgrzać. Wylewać na patenię porcje ciasta i rozprowadzać po całości. Jak placek straci surowość przewracać na drugą stronę. Czynność powtarzać do wyczerpania ciasta. Naleśniki gotowe. Smacznego.