Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 729
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 160
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 434
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 729
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 160
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 434
Składniki
Jajka robełtać. Połączyć z kefirem. Dodawać stopniowo mąkę pszenną i wodę. Można użyć miksera, ale wystarczy rózga. Masa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany. Dodać proszek do pieczenia, olej, cukier i sól. Wymieszać. Odstawić miseczkę pod ściereczkę na ok 15-20 min. Patenię posmarować olejem. Rozgrzać. Wylewać na patenię porcje ciasta i rozprowadzać po całości. Jak placek straci surowość przewracać na drugą stronę. Czynność powtarzać do wyczerpania ciasta. Naleśniki gotowe. Smacznego.