Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 102
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 380
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1215
Tradycyjny bigos to danie, którego głównym składnikiem jest kapusta. I w tym...
Odsłon: 150
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 102
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 380
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1215
Tradycyjny bigos to danie, którego głównym składnikiem jest kapusta. I w tym...
Odsłon: 150
Składniki
Jajka robełtać. Połączyć z kefirem. Dodawać stopniowo mąkę pszenną i wodę. Można użyć miksera, ale wystarczy rózga. Masa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany. Dodać proszek do pieczenia, olej, cukier i sól. Wymieszać. Odstawić miseczkę pod ściereczkę na ok 15-20 min. Patenię posmarować olejem. Rozgrzać. Wylewać na patenię porcje ciasta i rozprowadzać po całości. Jak placek straci surowość przewracać na drugą stronę. Czynność powtarzać do wyczerpania ciasta. Naleśniki gotowe. Smacznego.