Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 34
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 88
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2815
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4179
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 34
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 88
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2815
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4179
Składniki
Jajka robełtać. Połączyć z kefirem. Dodawać stopniowo mąkę pszenną i wodę. Można użyć miksera, ale wystarczy rózga. Masa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany. Dodać proszek do pieczenia, olej, cukier i sól. Wymieszać. Odstawić miseczkę pod ściereczkę na ok 15-20 min. Patenię posmarować olejem. Rozgrzać. Wylewać na patenię porcje ciasta i rozprowadzać po całości. Jak placek straci surowość przewracać na drugą stronę. Czynność powtarzać do wyczerpania ciasta. Naleśniki gotowe. Smacznego.