Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z kaszy mannej to świetna alternatywa dla standardowych, mącznych naleśników. Dzięki zawartości kaszy mannej naleśniki wychodzą sycące i są delikatne w smaku. Z dodatkiem ekstraktu waniliowego będą jeszcze bardziej aromatyczne.
patelnia, miska, mikser
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2824
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2824
Składniki
Do większej miski wsyp kaszę manną i dolej mleka.
Odczekaj kilkanaście minut, aby kasza nieco napęczniała.
Do kaszy z mlekiem wbij dwa jajka oraz dodaj cukier lub syrop klonowy. Jeśli nie masz wanilii to dodaj aromatu waniliowego, albo cukru wanilinowego. Wszystko razem wymieszaj lub użyj miksera.
Na większej patelni rozgrzej olej (cienka warstwa oleju). Wlej porcję ciasta na patelnię i równomiernie rozprowadź na patelni. Smaż naleśniki z obu stron do zarumienienia się, około 1 minuty.
Gotowe naleśniki podaj z dżemem, twarogiem lub ulubionym dodatkiem. Wychodzą niesamowicie puszyste i są bardzo smaczne.