Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z kaszy mannej to świetna alternatywa dla standardowych, mącznych naleśników. Dzięki zawartości kaszy mannej naleśniki wychodzą sycące i są delikatne w smaku. Z dodatkiem ekstraktu waniliowego będą jeszcze bardziej aromatyczne.
patelnia, miska, mikser
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1486
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 264
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 7074
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 336
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 285
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1486
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 264
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 7074
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 336
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 285
Składniki
Do większej miski wsyp kaszę manną i dolej mleka.
Odczekaj kilkanaście minut, aby kasza nieco napęczniała.
Do kaszy z mlekiem wbij dwa jajka oraz dodaj cukier lub syrop klonowy. Jeśli nie masz wanilii to dodaj aromatu waniliowego, albo cukru wanilinowego. Wszystko razem wymieszaj lub użyj miksera.
Na większej patelni rozgrzej olej (cienka warstwa oleju). Wlej porcję ciasta na patelnię i równomiernie rozprowadź na patelni. Smaż naleśniki z obu stron do zarumienienia się, około 1 minuty.
Gotowe naleśniki podaj z dżemem, twarogiem lub ulubionym dodatkiem. Wychodzą niesamowicie puszyste i są bardzo smaczne.