Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z kaszy mannej to świetna alternatywa dla standardowych, mącznych naleśników. Dzięki zawartości kaszy mannej naleśniki wychodzą sycące i są delikatne w smaku. Z dodatkiem ekstraktu waniliowego będą jeszcze bardziej aromatyczne.
patelnia, miska, mikser
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 585
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 74
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1417
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3909
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 480
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 585
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 74
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1417
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3909
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 480
Składniki
Do większej miski wsyp kaszę manną i dolej mleka.
Odczekaj kilkanaście minut, aby kasza nieco napęczniała.
Do kaszy z mlekiem wbij dwa jajka oraz dodaj cukier lub syrop klonowy. Jeśli nie masz wanilii to dodaj aromatu waniliowego, albo cukru wanilinowego. Wszystko razem wymieszaj lub użyj miksera.
Na większej patelni rozgrzej olej (cienka warstwa oleju). Wlej porcję ciasta na patelnię i równomiernie rozprowadź na patelni. Smaż naleśniki z obu stron do zarumienienia się, około 1 minuty.
Gotowe naleśniki podaj z dżemem, twarogiem lub ulubionym dodatkiem. Wychodzą niesamowicie puszyste i są bardzo smaczne.