Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 13
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 720
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 13
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 720
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Z podanych składników przygotować ciasto. Jeżeli będzie zbyt gęste dolać jeszcze wody. Usmażyć naleśniki.
Marchewkę obrać i zetrzeć na drobnych oczkach. Przełożyć do rondelka, dodać przyprawy i wlać odrobinę wody. Dusić pod przykryciem. Jeżeli nadzienie będzie mało słodkie można dosłodzić miodem lub cukrem buraczanym.
Naleśniki przełożyć przygotowaną masą. Polać jogurtem, posypać cukrem i cynamonem.