Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki są moim ulubionym daniem. Zarówno te obiadowe jak i na słodko. Farsze doi naleśników wymyślam czasem tak od ręki w zależności od dostępnych w mojej kuchni składników. Tak było i tym razem. Użyłam do farszu twarogu, suszone śliwki i pomarańczę. Wynik bardziej niż dobry. W przepisie podaję tylko składniki i wykonanie farszu. Naleśniki należy smażyć wg. podstawowego przepisu.
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 75
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 120
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 75
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 120
Składniki
Ser przekładam do miseczki i rozgniatam widelcem. Śliwki drobno siekam. Pomarańczę wyparzam wrzątkiem i z połowy ścieram skórkę na drobnych oczkach. Do sera dodaję jogurt, śliwki, skórkę z pomarańczy i miód. Wszystko dokładnie mieszam i rozdrabniam widelcem. Usmażone naleśniki smaruję cienko farszem na połowie po czym składam w kopertę.
Naleśniki obsmażam lekko na łyżce dobrej margaryny. Podaję polane syropem klonowym.