Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki są moim ulubionym daniem. Zarówno te obiadowe jak i na słodko. Farsze doi naleśników wymyślam czasem tak od ręki w zależności od dostępnych w mojej kuchni składników. Tak było i tym razem. Użyłam do farszu twarogu, suszone śliwki i pomarańczę. Wynik bardziej niż dobry. W przepisie podaję tylko składniki i wykonanie farszu. Naleśniki należy smażyć wg. podstawowego przepisu.
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 66
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 86
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 209
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 22
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 66
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 86
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 209
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 22
Składniki
Ser przekładam do miseczki i rozgniatam widelcem. Śliwki drobno siekam. Pomarańczę wyparzam wrzątkiem i z połowy ścieram skórkę na drobnych oczkach. Do sera dodaję jogurt, śliwki, skórkę z pomarańczy i miód. Wszystko dokładnie mieszam i rozdrabniam widelcem. Usmażone naleśniki smaruję cienko farszem na połowie po czym składam w kopertę.
Naleśniki obsmażam lekko na łyżce dobrej margaryny. Podaję polane syropem klonowym.