Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25097
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25097
Składniki
Mleko, jajka, mąkę, cukier (4 łyżeczki), olej, proszek do pieczenia i cukier waniliowy zmiksować na ciasto do jednolitej konsystencji. Cienkie naleśniki smażyć na złocisty kolor na niewielkiej ilości oleju (jeśli patelnia jest teflonowa wystarczy 5 kropel).
Biały ser z jogurtem i cukrem (3 łyżeczki) wymieszać na gładką masę. Ananasy, suszone śliwki, morele, orzechy włoskie i migdały kroimy na małe kawałki. Wraz z rodzynkami dodajemy do masy serowej i mieszamy.
Nadzieniem smarujemy naleśniki i składamy w trójkąty. Tuż przed podaniem ich powierzchnię polewamy syropem malinowym. Smacznego!