Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 491
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 74
Polecam.
Odsłon: 605
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 896
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 289
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 491
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 74
Polecam.
Odsłon: 605
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 896
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 289
Składniki
Mleko, jajka, mąkę, cukier (4 łyżeczki), olej, proszek do pieczenia i cukier waniliowy zmiksować na ciasto do jednolitej konsystencji. Cienkie naleśniki smażyć na złocisty kolor na niewielkiej ilości oleju (jeśli patelnia jest teflonowa wystarczy 5 kropel).
Biały ser z jogurtem i cukrem (3 łyżeczki) wymieszać na gładką masę. Ananasy, suszone śliwki, morele, orzechy włoskie i migdały kroimy na małe kawałki. Wraz z rodzynkami dodajemy do masy serowej i mieszamy.
Nadzieniem smarujemy naleśniki i składamy w trójkąty. Tuż przed podaniem ich powierzchnię polewamy syropem malinowym. Smacznego!