Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7912
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1198
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13687
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7912
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1198
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13687
Składniki
na maśle podsmażamy poszatkowaną cebulę i pokrojoną na kawałeczki kiełbaske; pomidora kroimy na paseczki lub platerki,plaster sera żółtego również kroimy na paski; jajka wbijamy najpierw do miseczki,tam roztrzepujemy (możemy posolić lub popieprzyć do smaku) i zalewamy smażące sie na maśle cebulę z kiełbaską; na tym od razu układamy kawałki pomidora,posypujemy szczypiorkiem, dodajemy żółty ser i na małym ogniu smażymy pod przykrywką NIE MIESZAJĄC; sprawdzamy co jakiś czas czy już powstaly w ten sposób placuszek jest ścięty na górze i czy ser się rozpuścił; najlepsza do tego smażenia jest patelnia teflonowa; usmażony w ten sposób placek podajemy z keczubem lub majonezem;