Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1046
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 980
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12879
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1046
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 980
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12879
Składniki
na maśle podsmażamy poszatkowaną cebulę i pokrojoną na kawałeczki kiełbaske; pomidora kroimy na paseczki lub platerki,plaster sera żółtego również kroimy na paski; jajka wbijamy najpierw do miseczki,tam roztrzepujemy (możemy posolić lub popieprzyć do smaku) i zalewamy smażące sie na maśle cebulę z kiełbaską; na tym od razu układamy kawałki pomidora,posypujemy szczypiorkiem, dodajemy żółty ser i na małym ogniu smażymy pod przykrywką NIE MIESZAJĄC; sprawdzamy co jakiś czas czy już powstaly w ten sposób placuszek jest ścięty na górze i czy ser się rozpuścił; najlepsza do tego smażenia jest patelnia teflonowa; usmażony w ten sposób placek podajemy z keczubem lub majonezem;