Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna czekolada na kanapki. Polecam
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3475
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2841
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 162
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 121
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3475
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2841
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 162
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 121
Składniki
Orzechy zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy, aby zmiękły. Następnie osuszamy papierowym ręcznikiem i mielimy na drobno. Szykujemy miskę do kąpieli wodnej. Rozpuszczamy w niej połamaną czekoladę. Następnie dodajemy mleko, cukier puder i masło. Gotujemy, aż wszystko ładnie się rozpuści i razem połączy. Dodajemy orzechy. Dalej trochę gotujemy aż zacznie gęstnieć. Konsystencja nie będzie do końca "stała", można spokojnie przelać to do słoiczków. Po ostygnięciu stwardnieje, tak, że łatwo będzie ją rozsmarować.
Dodatkowo - po przestudzeniu nutelli, ale gdy jeszcze nie zgęstnieje można dodać pokruszone herbatniki.