Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna czekolada na kanapki. Polecam
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 1951
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 50
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 170
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 159
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 1951
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 50
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 170
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 159
Składniki
Orzechy zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy, aby zmiękły. Następnie osuszamy papierowym ręcznikiem i mielimy na drobno. Szykujemy miskę do kąpieli wodnej. Rozpuszczamy w niej połamaną czekoladę. Następnie dodajemy mleko, cukier puder i masło. Gotujemy, aż wszystko ładnie się rozpuści i razem połączy. Dodajemy orzechy. Dalej trochę gotujemy aż zacznie gęstnieć. Konsystencja nie będzie do końca "stała", można spokojnie przelać to do słoiczków. Po ostygnięciu stwardnieje, tak, że łatwo będzie ją rozsmarować.
Dodatkowo - po przestudzeniu nutelli, ale gdy jeszcze nie zgęstnieje można dodać pokruszone herbatniki.