Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten omlet będzie wspaniałym śniadaniem, które wywoła uśmiech na twarzy z samego rana. Jest niezwykle łatwy i szybki w przygotowaniu. Sekretem tego dania jest użycie świeżych i aromatycznych składników najwyższej jakości. Nie zawiera wielu węglowodanów i glutenu, dzięki czemu jest zdrową alternatywą kanapek lub owsianki. Dużą zaletą omletu jest możliwość zastosowania dowolnych, ulubionych dodatków – warzyw, wędlin, ziół i przypraw.
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 445
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 108
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 36
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 445
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 108
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 36
Składniki
Paprykę i pomidorki pokrój w bardzo drobne kawałki.
Cebulkę drobno poszatkuj – zarówno białą, jak i zieloną część.
Salami przekrój na połowy.
W misce wymieszaj warzywa i wędlinę.
Jajka wbij do miski i ubijaj je widelcem, pompując do środka powietrze. Całość powinna być bardzo puszysta i jasna.
Na patelni rozgrzej masło. Wlej jajka, a po ok. 10 sekundach rozłóż na wierzchu mieszankę warzyw i wędliny. Wierzch posyp tartym serem cheddar.
Omlet smaż przez ok. 3-4 minuty, przez połowę tego czasu pod przykryciem. Następnie delikatnie podważ brzegi i obróć go na drugą stronę. Możesz ułatwić sobie tę czynność, przerzucając omlet najpierw na pokrywkę, a następnie delikatnie do zsuwając na patelnie.
Smaż danie na drugiej stronie przez ok. 1-2 minuty.
Podawaj natychmiast, na ciepło. Możesz zaserwować go złożonego na pół lub w postaci trójkątów. Najlepiej smakuje z dodatkiem lekkiej sałatki.