Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny omlet bananowy bez ubijania jajek! Idealny na zabiegane poranki, przygotowanie zajmie nie więcej jak 15 minut :)
Widelec, miska, patelnia (najlepiej nieprzywierająca)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1360
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5879
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8851
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18570
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1360
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5879
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8851
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18570
Składniki
Banana rozgniatamy widelcem, następnie dodajemy mąkę, jajko, proszek do pieczenia i wszystko dokładnie mieszamy
Omlet przekładamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju i smażymy pod pokrywką z obu stron
W międzyczasie w miseczce rozdrabniamy twaróg i mieszamy go z jogurtem naturalnym. Opcjonalnie można dodać jakiś słodzić, na najczęściej używam łyżeczki miodu lub syropu klonowego
Gotowego omleta przekładamy na talerz i ozdabiamy twarogiem. Smacznego :)