Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny omlet bananowy bez ubijania jajek! Idealny na zabiegane poranki, przygotowanie zajmie nie więcej jak 15 minut :)
Widelec, miska, patelnia (najlepiej nieprzywierająca)
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 112
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 140
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 298
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1197
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 910
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 112
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 140
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 298
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1197
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 910
Składniki
Banana rozgniatamy widelcem, następnie dodajemy mąkę, jajko, proszek do pieczenia i wszystko dokładnie mieszamy
Omlet przekładamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju i smażymy pod pokrywką z obu stron
W międzyczasie w miseczce rozdrabniamy twaróg i mieszamy go z jogurtem naturalnym. Opcjonalnie można dodać jakiś słodzić, na najczęściej używam łyżeczki miodu lub syropu klonowego
Gotowego omleta przekładamy na talerz i ozdabiamy twarogiem. Smacznego :)