Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne śniadanko lub podwieczorek dla dzieciaków i nie tylko?
Schab wieprzowy wędzony w aromacie płynnego dymu wędzarniczego olcha/buk. Trz...
Odsłon: 5133
Masło niesamowicie wzbogaca smak ryby, właściwie inne przyprawy oprócz soli i...
Odsłon: 613
Schab wieprzowy wędzony w aromacie płynnego dymu wędzarniczego olcha/buk. Trz...
Odsłon: 5133
Masło niesamowicie wzbogaca smak ryby, właściwie inne przyprawy oprócz soli i...
Odsłon: 613
Składniki
Oddzielić żółtka od białek.Żółtka dokładnie rozmieszać z mąką i mlekiem i cukrem.Białka ubić na sztywną pianę połączyć delikatnie z masą z żółtek i smażyć na wolnym ogniu z obydwu stron tak okolo 20minut(na malutkim ogniu żeby się nie przypalił).Podawać z cukrem pudrem lub dżemem(dzieci tak lubią najbardziej)
Można też zmiksować pół szkl. truskawek z 3 łyżeczkami cukru i polac nimi omlet i na to położyc znowu pół szkl. truskawek pokrojone na małe kawałki i udekorować bitą śmietaną zrobioną wg.przepisu na opakowaniu i posypać starta czekoladą