Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne śniadanko lub podwieczorek dla dzieciaków i nie tylko?
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9539
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3094
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6608
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9539
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3094
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6608
Składniki
Oddzielić żółtka od białek.Żółtka dokładnie rozmieszać z mąką i mlekiem i cukrem.Białka ubić na sztywną pianę połączyć delikatnie z masą z żółtek i smażyć na wolnym ogniu z obydwu stron tak okolo 20minut(na malutkim ogniu żeby się nie przypalił).Podawać z cukrem pudrem lub dżemem(dzieci tak lubią najbardziej)
Można też zmiksować pół szkl. truskawek z 3 łyżeczkami cukru i polac nimi omlet i na to położyc znowu pół szkl. truskawek pokrojone na małe kawałki i udekorować bitą śmietaną zrobioną wg.przepisu na opakowaniu i posypać starta czekoladą