Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, puszysty omlet. Idealny dla "sportowca" na śniadanie np. przed biegiem. Można go również jeść zawsze kiedy się chce! Można go zjeść z jogurtem lub owocami. Polecam!
Patelnia, mikser lub blender
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 87
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 606
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5678
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 87
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 606
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5678
Składniki
Wszystkie składniki włożyć do miksera ( banana pokrój na mniejsze części ) , i zblendować na gładką masę. Dać łyżkę masła na patelnię, rozpuścić. Wylać masę na patelnię. Piec ok. 3 min, aż do przybrunienia. Omlet musi nabrać jasno-brązowy kolor. W czasie pieczenia omletu przygotuj drugą patelnię o tej samej średnicy, rozpuść na niej 1 łyżkę masła. Następnie energicznym ruchem przełóż omlet na drugą patelnię i piecz przez 3 min. Ponieważ omlet jest delikatny, ta opcja gwarantuje że omlet się nie rozwali. Możesz zjeść z jogurtem lub owocami. Pozdrawiam Jeremiasz