Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet z grzybami serwuję moim domownikom wtedy kiedy rozpoczyna się sezon grzybowy i sami sobie nazbieramy grzybków. Taki omlet smakuje wtedy jeszcze lepiej, a połączenie grzybków i jajek to zgrany duet.
patelnia, kubek, widelec, nóż,
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 177
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 140
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 177
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 140
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy do zeszklenia na maśle z dodatkiem oleju, następnie dodajemy oczyszczone pokrojone grzyby. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Smażymy do momentu, aż grzyby będą odpowiednio miękkie i odparują większość wody. Do kubka wbijamy jajka, dodajemy mąkę, mleko, sól i pieprz do smaku oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie rozbełtać i wolno wlewamy na patelnię z grzybami. Smażymy, aż masa jajeczna się zetnie, pod koniec smażenia posypujemy posiekaną cebulką zieloną. Usmażony omlet delikatnie szpatułką zsuwamy na talerz, na połowie układamy pokrojone na połówki pomidorki szery i przykrywamy drugą połową omleta. Podajemy z pieczywem.