Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet z grzybami serwuję moim domownikom wtedy kiedy rozpoczyna się sezon grzybowy i sami sobie nazbieramy grzybków. Taki omlet smakuje wtedy jeszcze lepiej, a połączenie grzybków i jajek to zgrany duet.
patelnia, kubek, widelec, nóż,
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 182
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 907
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 182
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 907
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy do zeszklenia na maśle z dodatkiem oleju, następnie dodajemy oczyszczone pokrojone grzyby. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Smażymy do momentu, aż grzyby będą odpowiednio miękkie i odparują większość wody. Do kubka wbijamy jajka, dodajemy mąkę, mleko, sól i pieprz do smaku oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie rozbełtać i wolno wlewamy na patelnię z grzybami. Smażymy, aż masa jajeczna się zetnie, pod koniec smażenia posypujemy posiekaną cebulką zieloną. Usmażony omlet delikatnie szpatułką zsuwamy na talerz, na połowie układamy pokrojone na połówki pomidorki szery i przykrywamy drugą połową omleta. Podajemy z pieczywem.