Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet prezydencki to danie godne prawdziwego lidera – pełne charakteru i smaku. Sekret puszystości tkwi w oddzielnie ubitych białkach, dzięki czemu omlet uzyskuje fantastyczną strukturę. Smak podkręca biała cebulka, szynka i świeży szpinak. Lubisz eksperymenty? Dorzuć kilka plasterków pieczarek i pokrojone suszone pomidory. Omlet przygotujesz szybko i tylko w jednej patelni. Zapewniamy, że to śniadanie sprawi, że poczujesz się jak prezydent własnej kuchni – gotowy na podbój dnia!
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 120
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 129
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 102
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 88
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 120
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 129
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 102
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 88
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w piórka. Szynkę pokrój w kostkę, ser zetrzyj na tarce, a szpinak umyj i osusz. W głębokiej patelni rozpuść masło i podsmaż cebulkę, aby zmiękła i stała się błyszcząca. Dodaj szpinak i przesmażaj chwilę. Dopraw solą i czarnym pieprzem, po czym dorzuć szynkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Trzymaj na małym ogniu ok. 5-7 minut.
W tym czasie ubij białka jaja ze szczyptą soli. Gdy piana będzie sztywna, dodawaj po jednym żółtku i miksuj dalej. Na koniec przesiej przez sitko mąkę, wlej mleko, dodaj starty na tarce ser i wszystko dokładnie wymieszaj. Przelej jajeczną masę na patelnię i smaż przez kilka minut, po czym odwróć na drugą stronę i smaż do uzyskania złotego koloru.
Omlet prezydencki serwuj wprost z patelni. Świetnie komponuje się ze świeżymi pomidorkami wprost z ogrodu lub szklarni.