Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i zdrowy omlet twarogowy z dodatkiem odżywki białkowej. Jest lekki i bardzo puszysty. Podałam go z nieco mniej zdrowym kremem czekoladowo-orzechowym i świeżymi śliwkami.
Blender, patelnia
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 82
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 71
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 82
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 71
Składniki
Serek z jajkami blendujemy do połączenia. Dodajemy odżywkę, mąkę, proszek i szczyptę soli, znów blendujemy do połączenia składników. Masę odstawiamy na 5 minut, w tym czasie lekko zgęstnieje. Omlet nie wymaga dużo tłuszczu do smażenia - wystarczy posmarować patelnię. Na nagrzaną, natłuszczoną małą patelnie wlewamy ciasto. Smażymy na niedużym ogniu, pod przykryciem, aż dół będzie zwarty, a na górze wystąpią bąbelki. Obracamy i smażymy z drugiej strony na złoty kolor, również pod pokrywką. Gotowego omleta smarujemy kremem, na górze układamy świeże owoce. Omlet jest puszysty, o lekką gąbczastej konsystencji. Nie jest wilgotny więc dobrze sprawdza się ze świeżymi, soczystymi owocami.