Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 317 Ocena: 3684
Dodano: 20.06.2020
Odsłon: 4844
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Do miski przełożyć mąkę, cukier i mleko.
Oddzielić żółtka od białek - żółtka przełożyć do mleka i mąki, białka zostawić w misce ( szklanej lub metalowej) i ubić mikserem na pianę.
Zmiksować mąkę z mlekiem i jajkami i następnie za pomocą łyżki delikatnie wmieszać pianę.
Na dużej patelni rozgrzać łyżkę masła, przełożyć ciasto i podpiec na rumiano - następnie przewrócić na drugą stronę. Jeżeli się porwie to nie szkodzi.
Jak omlet się podpiecze z drugiej strony, to za pomocą drewnianej łyżki porwać delikatnie na kawałki, dodać resztę masła i obsmażyć kawałki ze wszystkich stron.
Podawać posypane cukrem pudrem, z dżemem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

ewanoba 26 czerwca 2020Zgłoś do usunięcia
Bardzo smaczne, mi najbardziej smakuje z musem jabłkowym oraz z konfiturą z dyni własnej roboty1 Kto głosował? | Odpowiedz

SprytnaChochla 22 czerwca 2020Zgłoś do usunięcia
Pięknie podany! Chętnie zjadłabym takie śniadanie2 Kto głosował? | Odpowiedz

konhambos 20 czerwca 2020Zgłoś do usunięcia
Kaiserschmarrn jest wlasciwie specjalem austriackiej kuchni, ale jest bardzo popularny we wszystkich niemieckojezycznych krajach. Lubia go dzieci i dorosli, mnie najlepiej smakuje z powidlami sliwkowymi :)1 Kto głosował? | Odpowiedz