Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cesarski omlet, zwany też wiedeńskim. Delikatny i puszysty, porwany na kawałki i podpieczony na chrupiąco na masełku. idealne śniadanie
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1309
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1752
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9074
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1309
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1752
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9074
Składniki
Do miski przełożyć mąkę, cukier i mleko. Oddzielić żółtka od białek - żółtka przełożyć do mleka i mąki, białka zostawić w misce ( szklanej lub metalowej) i ubić mikserem na pianę. Zmiksować mąkę z mlekiem i jajkami i następnie za pomocą łyżki delikatnie wmieszać pianę.
Na dużej patelni rozgrzać łyżkę masła, przełożyć ciasto i podpiec na rumiano - następnie przewrócić na drugą stronę. Jeżeli się porwie to nie szkodzi. Jak omlet się podpiecze z drugiej strony, to za pomocą drewnianej łyżki porwać delikatnie na kawałki, dodać resztę masła i obsmażyć kawałki ze wszystkich stron. Podawać posypane cukrem pudrem, z dżemem.