Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cesarski omlet, zwany też wiedeńskim. Delikatny i puszysty, porwany na kawałki i podpieczony na chrupiąco na masełku. idealne śniadanie
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 28
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 107
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 697
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 74
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 28
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 107
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 697
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 74
Składniki
Do miski przełożyć mąkę, cukier i mleko. Oddzielić żółtka od białek - żółtka przełożyć do mleka i mąki, białka zostawić w misce ( szklanej lub metalowej) i ubić mikserem na pianę. Zmiksować mąkę z mlekiem i jajkami i następnie za pomocą łyżki delikatnie wmieszać pianę.
Na dużej patelni rozgrzać łyżkę masła, przełożyć ciasto i podpiec na rumiano - następnie przewrócić na drugą stronę. Jeżeli się porwie to nie szkodzi. Jak omlet się podpiecze z drugiej strony, to za pomocą drewnianej łyżki porwać delikatnie na kawałki, dodać resztę masła i obsmażyć kawałki ze wszystkich stron. Podawać posypane cukrem pudrem, z dżemem.