Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny omlecik na śniadanko.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Wykonanie: Banany obrać ze skórki, pokroić na plasterki i podsmażyć rumiano na maśle. Żółtka jaj, śmietanę i sól wymieszać, dodać ubitą na sztywno pianę i mąkę. Na patelnię wlać odrobinę rozgrzanego oleju i wyłożyć delikatnie omlet. Na wierzchu poukładać podsmażone plastry bananów, posypać pieprzem i zapiec 10 minut w temperaturze 200°C.