Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na lekką kolację.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6396
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154823
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6396
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154823
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Wykonanie: Banany obrać ze skórki, pokroić na plasterki i podsmażyć rumiano na maśle. Żółtka jaj, śmietanę i sól wymieszać, dodać ubitą na sztywno pianę i mąkę. Na patelnię wlać odrobinę rozgrzanego oleju i wyłożyć delikatnie omlet. Na wierzchu poukładać podsmażone plastry bananów, posypać pieprzem i zapiec 10 minut w temperaturze 200°C.