Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty omlet to jedno z najbardziej lubianych śniadań w wielu zakątkach świata. Podobnie jak w przypadku innych dań, również i w tym warto spróbować czegoś nowego, nie ograniczając się do klasycznej wersji przygotowanej wyłącznie na bazie jajek. Dodatek cukinii w tym omlecie nie tylko podnosi jego wartość odżywczą - sprawia też, że smakuje naprawdę wyjątkowo. Jeżeli zależy ci na pożywnym śniadaniu i lubisz odkrywać nowości, poniższy przepis przypadnie ci do gustu.
patelnia, miseczka
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Cukinię zetrzyj na tarce na większych oczkach i lekko odciśnij z nadmiaru soku. W misce wymieszaj surowe jajka z solą i pieprzem, dodaj startą cukinię, parmezan i posiekany szczypiorek. Wymieszaj całość dokładnie, aby składniki dobrze się ze sobą połączyły.
Wylej połowę ciasta na rozgrzany olej i smaż dopóki omlet się lekko nie zetnie. Wtedy posyp środek dodatkowo serem i złóż omlet na pół, smażąc jeszcze przez chwilę. Ten sam proces powtórz z drugą częścią ciasta. Z podanej w przepisie porcji uzyskasz dwa omlety.