Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty omlet to jedno z najbardziej lubianych śniadań w wielu zakątkach świata. Podobnie jak w przypadku innych dań, również i w tym warto spróbować czegoś nowego, nie ograniczając się do klasycznej wersji przygotowanej wyłącznie na bazie jajek. Dodatek cukinii w tym omlecie nie tylko podnosi jego wartość odżywczą - sprawia też, że smakuje naprawdę wyjątkowo. Jeżeli zależy ci na pożywnym śniadaniu i lubisz odkrywać nowości, poniższy przepis przypadnie ci do gustu.
patelnia, miseczka
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2571
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 131
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2571
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 131
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Cukinię zetrzyj na tarce na większych oczkach i lekko odciśnij z nadmiaru soku. W misce wymieszaj surowe jajka z solą i pieprzem, dodaj startą cukinię, parmezan i posiekany szczypiorek. Wymieszaj całość dokładnie, aby składniki dobrze się ze sobą połączyły.
Wylej połowę ciasta na rozgrzany olej i smaż dopóki omlet się lekko nie zetnie. Wtedy posyp środek dodatkowo serem i złóż omlet na pół, smażąc jeszcze przez chwilę. Ten sam proces powtórz z drugą częścią ciasta. Z podanej w przepisie porcji uzyskasz dwa omlety.