Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron podany w postaci omletu wyszedł wspaniały, co prawda trzeba uważać przy przewracaniu omletu na drugą stronę, ale ogólnie potrawa pycha, sycąca a do tego zdrowa.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Składniki
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy pokrojony w drobne paseczki boczek oraz pokrojone w plastry pieczarki.
Do lekko podsmażonych boczku i pieczarek dodajemy posiekany w paseczki por.
Wszystko razem mieszamy i smażymy dalej do momentu zeszklenia się pora. W między czasie gotujemy makaron. Ugotowany i odcedzony makaron dodajemy do podsmażonych pora, boczku i pieczarek.
Całość dokładnie mieszamy, a następnie zalewamy zmiksowanymi razem ze solą i pieprzem, na pianę jajkami.
Jajeczną pianę lekko mieszamy z resztą składników a następnie zostawiamy na średnim ogniu aby jajka nam się ścięły.
Kiedy piana jajeczna zetnie nam się z wierzchu, przewracamy omlet na drugą stronę za pomocą dużej łopatki i smażymy przez około 3-4 minut na średnim ogniu.
Usmażony omlet przekładamy na na talerz, dzielimy go na mniejsze porcje i się zajadamy.
Smacznego !!!