Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet z migdałami i powidłami śliwkowymi idelany na śniadanie.
Gulasz ugotowany z łopatki wieprzowej podany z ugotowanymi ziemniakami i mary...
Odsłon: 451
Jej kremowość pesto z makaronem.
Odsłon: 93
Takie łódeczki ziemniaczane przygotowałam do kotletów z karczku. Tak przygoto...
Odsłon: 109
Smaki lata w słoikach.
Odsłon: 179
Waniliowy serek homogenizowany możesz samolubnie zjeść na podwieczorek lub wy...
Odsłon: 2118
Gulasz ugotowany z łopatki wieprzowej podany z ugotowanymi ziemniakami i mary...
Odsłon: 451
Jej kremowość pesto z makaronem.
Odsłon: 93
Takie łódeczki ziemniaczane przygotowałam do kotletów z karczku. Tak przygoto...
Odsłon: 109
Smaki lata w słoikach.
Odsłon: 179
Waniliowy serek homogenizowany możesz samolubnie zjeść na podwieczorek lub wy...
Odsłon: 2118
Składniki
Jajko rozkłócamy trzepaczką, stopniowo wsypujemy mąkę i wlewamy mleko. Na koniec dodajemy rozgrobnione migdały. Na patelni rozgrzewamy olej, wlewamy masę i smażymy na złoto, przewracamy na drugą stronę i smażymy również na złoto. Usmażony omlet smarujemy powidłami śliwkowymi i składamy w pół. Jeżeli lubimy bardzo słodki posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)