Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet z migdałami i powidłami śliwkowymi idelany na śniadanie.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37038
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 129
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9207
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37038
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 129
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9207
Składniki
Jajko rozkłócamy trzepaczką, stopniowo wsypujemy mąkę i wlewamy mleko. Na koniec dodajemy rozgrobnione migdały. Na patelni rozgrzewamy olej, wlewamy masę i smażymy na złoto, przewracamy na drugą stronę i smażymy również na złoto. Usmażony omlet smarujemy powidłami śliwkowymi i składamy w pół. Jeżeli lubimy bardzo słodki posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)