Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet z migdałami i powidłami śliwkowymi idelany na śniadanie.
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 262
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 991
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1731
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25249
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 262
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 991
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1731
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25249
Składniki
Jajko rozkłócamy trzepaczką, stopniowo wsypujemy mąkę i wlewamy mleko. Na koniec dodajemy rozgrobnione migdały. Na patelni rozgrzewamy olej, wlewamy masę i smażymy na złoto, przewracamy na drugą stronę i smażymy również na złoto. Usmażony omlet smarujemy powidłami śliwkowymi i składamy w pół. Jeżeli lubimy bardzo słodki posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)