Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9911
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8887
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6308
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9911
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8887
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6308
Składniki
Truskawki umyć, oczyścić z szypułek. Pokroić na ćwiartki. Na patelni rozpuścić masło i dodać cukier i miód, kardamon. Mieszać i podgrzewać, aż składniki się połączą. Dodać przygotowane truskawki. Smażyć i zagarniać na owoce powstałą miksturę. Owoce powinny zachować swój kształt. . Jajko rozbełtać w dużym kubku i połączyć z mąką pszenną, płatkami owsianymi, mlekiem, proszkiem do pieczenia, solą. Dokładnie wymieszać aż powstanie gładkie ciasto. Ciasto wylać na patelnię, na rozgrzany olej rzepakowy. Smażyć na wolnym ogniu. Jak omlet dostatecznie się zetnie, obrócić na drugą stronę. Usmażony przełożyć na talerz i na wierzchu ułożyć przygotowane truskawki w syropie. Udekorować listkami mięty. Smacznego.