Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
FIt panakejki zrobione na bazie zmielonych płatków owsianych to idealny pomysł na śniadanie!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 852
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1746
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6254
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 852
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1746
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6254
Składniki
Do miski wlewamy mleko, olej, miód i wbijamy jajko. Wszystko dokładnie mieszamy. Następnie dosypujemy wszystkie suche składniki, czyli płatki owsiane, siemię, proszek do pieczenia i cynamon. Ponownie mieszamy do połączenia składników i odstawiamy na minimum 15 minut. W tym czasie płatki napęcznieją i masa mocno zgęstnieje.
Patelnię rozgrzewamy i na gorącą kładziemy po łyżce ciasta. Lekko rozpłaszczamy i smażymy przez około 2 minuty na średnim ogniu. Placuszki powinny odrobinę urosnąć i powinny pojawić się na nich bąbelki. wtedy przewracamy je na drugą stronę i dopiekamy jeszcze przez minutę. Przekładamy na talerz i podajemy tak jak lubimy.