Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
FIt panakejki zrobione na bazie zmielonych płatków owsianych to idealny pomysł na śniadanie!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11073
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3497
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1189
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4198
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 370
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11073
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3497
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1189
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4198
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 370
Składniki
Do miski wlewamy mleko, olej, miód i wbijamy jajko. Wszystko dokładnie mieszamy. Następnie dosypujemy wszystkie suche składniki, czyli płatki owsiane, siemię, proszek do pieczenia i cynamon. Ponownie mieszamy do połączenia składników i odstawiamy na minimum 15 minut. W tym czasie płatki napęcznieją i masa mocno zgęstnieje.
Patelnię rozgrzewamy i na gorącą kładziemy po łyżce ciasta. Lekko rozpłaszczamy i smażymy przez około 2 minuty na średnim ogniu. Placuszki powinny odrobinę urosnąć i powinny pojawić się na nich bąbelki. wtedy przewracamy je na drugą stronę i dopiekamy jeszcze przez minutę. Przekładamy na talerz i podajemy tak jak lubimy.