Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
FIt panakejki zrobione na bazie zmielonych płatków owsianych to idealny pomysł na śniadanie!
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1451
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1411
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1451
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1411
Składniki
Do miski wlewamy mleko, olej, miód i wbijamy jajko. Wszystko dokładnie mieszamy. Następnie dosypujemy wszystkie suche składniki, czyli płatki owsiane, siemię, proszek do pieczenia i cynamon. Ponownie mieszamy do połączenia składników i odstawiamy na minimum 15 minut. W tym czasie płatki napęcznieją i masa mocno zgęstnieje.
Patelnię rozgrzewamy i na gorącą kładziemy po łyżce ciasta. Lekko rozpłaszczamy i smażymy przez około 2 minuty na średnim ogniu. Placuszki powinny odrobinę urosnąć i powinny pojawić się na nich bąbelki. wtedy przewracamy je na drugą stronę i dopiekamy jeszcze przez minutę. Przekładamy na talerz i podajemy tak jak lubimy.