Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacja na zdrowe i sycące śniadanko:) Jedna z moich wariacji na temat owsianki:)
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19298
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13062
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1708
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232161
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19298
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13062
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1708
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232161
Składniki
Płatki owsiane i kokos zalewamy 3/4 szklanki mleka. Gotujemy na małym ogniu często mieszając. W pozostałym mleku mieszamy 1 łyżkę proszku budyniowego. Do gotującej się owsianki dolewamy mleko z rozmieszanym proszkiem, mieszamy i zagotowujemy.
1/2 owsianki wlewamy do pucharka, następnie układamy większość rozdrobnionych truskawek, na to wkładamy posiekaną czekoladę, zalewamy pozostałą częścią owsianki. Na górze układamy resztę truskawek i posypujemy uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi. Czekamy około 3 minut, aż czekolada się rozpuści i zajadamy nabierając od samego dołu. SMACZNEGO:)