Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacja na zdrowe i sycące śniadanko:) Jedna z moich wariacji na temat owsianki:)
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5045
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 597
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2270
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 164
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5045
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 597
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2270
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 164
Składniki
Płatki owsiane i kokos zalewamy 3/4 szklanki mleka. Gotujemy na małym ogniu często mieszając. W pozostałym mleku mieszamy 1 łyżkę proszku budyniowego. Do gotującej się owsianki dolewamy mleko z rozmieszanym proszkiem, mieszamy i zagotowujemy.
1/2 owsianki wlewamy do pucharka, następnie układamy większość rozdrobnionych truskawek, na to wkładamy posiekaną czekoladę, zalewamy pozostałą częścią owsianki. Na górze układamy resztę truskawek i posypujemy uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi. Czekamy około 3 minut, aż czekolada się rozpuści i zajadamy nabierając od samego dołu. SMACZNEGO:)