Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacja na zdrowe i sycące śniadanko:) Jedna z moich wariacji na temat owsianki:)
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1602
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17863
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1922
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1602
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17863
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1922
Składniki
Płatki owsiane i kokos zalewamy 3/4 szklanki mleka. Gotujemy na małym ogniu często mieszając. W pozostałym mleku mieszamy 1 łyżkę proszku budyniowego. Do gotującej się owsianki dolewamy mleko z rozmieszanym proszkiem, mieszamy i zagotowujemy.
1/2 owsianki wlewamy do pucharka, następnie układamy większość rozdrobnionych truskawek, na to wkładamy posiekaną czekoladę, zalewamy pozostałą częścią owsianki. Na górze układamy resztę truskawek i posypujemy uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi. Czekamy około 3 minut, aż czekolada się rozpuści i zajadamy nabierając od samego dołu. SMACZNEGO:)