Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam mój przepis na śniadaniową owsiankę, z bakaliami, owocami, na słodko, na bogato, smacznego :-)
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 20
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 18
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21655
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 20
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 18
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21655
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
1. Zaczynamy od uprażenia słonecznika. 2. Do emaliowanego kubeczka wsypujemy 4 łyżki płatków owsianych, zalewamy wodą z naddatkiem i nastawiamy na zagotowanie. Dodajemy szczyptę soli, łyżeczkę cukru i mieszamy. Dodajemy trochę ziaren chia i sezamu. Mieszamy od czasu do czasu, by płatki nie przywarły do dna. Dodajemy też łyżeczkę masła. 3. Gdy płatki się zagotują, zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu gotujemy ok. 20-25 minut, mieszamy od czasu do czasu. Gdy już zgęstnieją, wtedy dodajemy pozostałe składniki: trochę wiórków kokosowych, płatków migdałowych i rodzynków. Jeszcze chwilkę gotujemy na bardzo wolnym ogniu. Jeszcze cynamon i gotowe. Przekładamy do miseczki, podajemy z jakimiś owocami: u mnie na przykład z jabłkiem i prażonym słonecznikiem. Całość polana syropem klonowym. Smacznego :-)