Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam mój przepis na śniadaniową owsiankę, z bakaliami, owocami, na słodko, na bogato, smacznego :-)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5298
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5298
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Składniki
1. Zaczynamy od uprażenia słonecznika. 2. Do emaliowanego kubeczka wsypujemy 4 łyżki płatków owsianych, zalewamy wodą z naddatkiem i nastawiamy na zagotowanie. Dodajemy szczyptę soli, łyżeczkę cukru i mieszamy. Dodajemy trochę ziaren chia i sezamu. Mieszamy od czasu do czasu, by płatki nie przywarły do dna. Dodajemy też łyżeczkę masła. 3. Gdy płatki się zagotują, zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu gotujemy ok. 20-25 minut, mieszamy od czasu do czasu. Gdy już zgęstnieją, wtedy dodajemy pozostałe składniki: trochę wiórków kokosowych, płatków migdałowych i rodzynków. Jeszcze chwilkę gotujemy na bardzo wolnym ogniu. Jeszcze cynamon i gotowe. Przekładamy do miseczki, podajemy z jakimiś owocami: u mnie na przykład z jabłkiem i prażonym słonecznikiem. Całość polana syropem klonowym. Smacznego :-)