Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
albo jabłko zapiekane w owsiance
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68813
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68813
Składniki
Płatki, otręby i len łączę z przyprawami, rodzynkami i goji. Solę. Zalewam mlekiem i zagotowuję. Jak owsianka zacznie bulgotać zdejmuję ją z gazu. Mieszam z miodem. Piekarnik rozgrzewam do 170 stopni Celsjusza. Owsiankę przelewam do naczynia małej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Nalewam cienką warstwę zimnego mleka. Jabłko kroję na pół. Układam w owsiance rozcięciem do góry. Piekę około 30 minut.