Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
albo jabłko zapiekane w owsiance
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10182
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1160
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11559
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 565
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10182
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1160
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11559
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 565
Składniki
Płatki, otręby i len łączę z przyprawami, rodzynkami i goji. Solę. Zalewam mlekiem i zagotowuję. Jak owsianka zacznie bulgotać zdejmuję ją z gazu. Mieszam z miodem. Piekarnik rozgrzewam do 170 stopni Celsjusza. Owsiankę przelewam do naczynia małej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Nalewam cienką warstwę zimnego mleka. Jabłko kroję na pół. Układam w owsiance rozcięciem do góry. Piekę około 30 minut.