Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsiankę można robić na 1000 sposobów, jak kto lubi z miodem, orzechami, migdałami, jagodami, malinami, bananami, jabłkami itp według uznania. Ja prezentuje dziś z chałwą i żurawiną-Pycha
Pyszne. Szybko i łatwo się je robi. A później... do deserów, do ciast, do zaj...
Odsłon: 5474
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 1037
Pyszne. Szybko i łatwo się je robi. A później... do deserów, do ciast, do zaj...
Odsłon: 5474
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 1037
Składniki
Gotujemy na małym ogniu płatki na wodzie jak uznacie że płatki wchłonęły szybko wodę a płatki są jeszcze twarde to dolewamy wody tak żeby się nie przypaliły owsiane, dodajemy w tym samym czasie opakowanie chałwy ze szczyptą soli (moja mama dodaje troszkę masła do smaku-opcjonalnie) wszystko cały czas mieszamy i krótko przed podaniem 5 min wrzucamy żurawinę żeby napęczniała jak ktoś lubi to rodzynki tez mile widziane. Smacznego!!!!