Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsiankę można robić na 1000 sposobów, jak kto lubi z miodem, orzechami, migdałami, jagodami, malinami, bananami, jabłkami itp według uznania. Ja prezentuje dziś z chałwą i żurawiną-Pycha
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 366
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 807
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 318
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 366
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 807
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 318
Składniki
Gotujemy na małym ogniu płatki na wodzie jak uznacie że płatki wchłonęły szybko wodę a płatki są jeszcze twarde to dolewamy wody tak żeby się nie przypaliły owsiane, dodajemy w tym samym czasie opakowanie chałwy ze szczyptą soli (moja mama dodaje troszkę masła do smaku-opcjonalnie) wszystko cały czas mieszamy i krótko przed podaniem 5 min wrzucamy żurawinę żeby napęczniała jak ktoś lubi to rodzynki tez mile widziane. Smacznego!!!!