Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za paprykarz moja żona gdy była w ciąży dała by się pokroić. Teraz by nie musiała bo mamy na niego przepis
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 360
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 581
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1076
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 360
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 581
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1076
Składniki
Ryż gotujemy. Marchew obraną i umyta ścieramy na grubych oczkach tarki. Paprykę i cebulę siekamy drobno. W płaskim garnku na podgrzanym oleju złocimy cebulę dodając czosnek. Po chwili do garnka trafia papryka i marchew. Smażymy całość około 3 minut.
Po tym czasie podlewamy wodą aż przykryje warzywa. Dodajemy koncentrat i doprawiamy całość do smaku. Gdy warzywa zmiękną dodajemy rozdrobnionego tuńczyka i ugotowany ryż. Dusimy całość do odparowania wody. Przekładamy paprykarz do jakiegoś naczynia i schładzamy w lodówce. pozdrawiamy z bloga do którego link znajdziecie pod wpisem