Do góry

Śniadania Przepis na:

Paprykarz z tuńczykiem

Paprykarz z tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 115 Ocena: 3773

Dodano:

Odsłon: 11831

Za paprykarz moja żona gdy była w ciąży dała by się pokroić. Teraz by nie musiała bo mamy na niego przepis

Składniki

  • tuńczyk w sosie własnym - puszka 185g
  • ryż biały - 50g
  • marchew - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • czosnek polski - 1 ząbek
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • olej
  • koncentrat pomidorowy - 200g
  • papryka słodka suszona - 1/3 łyżeczki
  • pieprz
  • sól
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy. Marchew obraną i umyta ścieramy na grubych oczkach tarki. Paprykę i cebulę siekamy drobno. W płaskim garnku na podgrzanym oleju złocimy cebulę dodając czosnek. Po chwili do garnka trafia papryka i marchew. Smażymy całość około 3 minut.

  2. Po tym czasie podlewamy wodą aż przykryje warzywa. Dodajemy koncentrat i doprawiamy całość do smaku. Gdy warzywa zmiękną dodajemy rozdrobnionego tuńczyka i ugotowany ryż. Dusimy całość do odparowania wody. Przekładamy paprykarz do jakiegoś naczynia i schładzamy w lodówce.

    pozdrawiamy z bloga do którego link znajdziecie pod wpisem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń