Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast parówek można użyć różne cienkie kiełbaski.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1552
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1306
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1377
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1266
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1552
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1306
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1377
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1266
Składniki
Pokruszone drożdże rozpuścić w ciepłym mleku. Dodać cukier i 2 łyżki mąki. Dobrze wymieszać i odstawić na 20 min.
Do reszty mąki dodać sól i jajka. Wlać rozczyn drożdżowy. Dobrze wyrobić ciasto.
Ciasto rozwałkować na cienki placek. Pociąć paski o szerokości ok.2cm. Zawijać parówki dookoła. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia lekko wysmarowanym olejem. Ciasto posmarować białkiem i obsypać sezamem, albo makiem. Piec ok.20 min w temp.180 st.