Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są to tosty, które mają w środku parówkę. Jest to przepyszny przepis i wielu ludziom naprawdę zasmakował. Trzeba tylko uważać, aby nie zrobić za dużej porcji na jedną osobę, ponieważ 2-3 tosty będzie ciężko zjeść, bo będą trochę za suche. Dzisiaj przedstawiam porcję na jedną osobę - 2 tosty - ale tak czy siak lepiej (żeby nie było za sucho) stosować do niego np. ketchup. Pomysł na przepis (mniej więcej tak samo zatytułowany) jest od innego użytkowania, ale on pominął niektóre kwestie, a ja zrobiłem dokładny przepis. Nie jest to żaden plagiat przepisu, ja mam po prostu inną recepturę na takie Parówkowe Tosty.
Opiekacz, talerz, deska do krojenia (aby położyć na niej kawałki chleba), dobry humor i apetyt.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Składniki
Jest to przepis na dwa tosty, więc najpierw uszykuj obok siebie cztery kawałki chleba. Jeśli chcesz (ja tego nie robiłem) możesz lekko posmarować dwa kawałki masłem. Potem nałóż na kawałki chleba z masłem (chyba że nie robisz z masłem, to po prostu wybrane dwa kawałki) kolejno: ser, parówkę i na parówkę szynkę. Nałóż pusty kawałek chleba na ten z serem, parówką i szynką.
Teraz włóż wszystko do opiekacza i poczekaj około minuty. Potem nałóż następny pusty kawałek na ten drugi z serem, parówką i szynką i spiecz w opiekaczu około minuty. Twoje Parówkowe Tosty są gotowe! Smacznego!