Pasta jajeczna z czerwoną cebulą i natką pietruszki.
Pasta jajeczna
Składniki
- Jajko kurze 10 szt.
- Natka pietruszki 4 gałązki
- Czerwona cebula mała 1 szt.
- Jogurt naturalny gęsty 3 łyżki
- Musztarda 1/2 łyżeczki
- Ocet spirytusowy 1 łyżeczka
- Sól
- Świeżo mielony pieprz
Składniki
- Jajko kurze 10 szt.
- Natka pietruszki 4 gałązki
- Czerwona cebula mała 1 szt.
- Jogurt naturalny gęsty 3 łyżki
- Musztarda 1/2 łyżeczki
- Ocet spirytusowy 1 łyżeczka
- Sól
- Świeżo mielony pieprz

Etapy przygotowania
Jajka ugotować na twardo, schłodzić, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Cebulę obrać i drobno posiekać.
Natkę umyć, osuszyć i posiekać.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Przed podaniem pastę warto wstawić do lodówki na około godzinę, aby smaki nieco się przegryzły.
Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 261
Ostatnio komentowane przepisy

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 261



Składniki
- Jajko kurze 10 szt.
- Natka pietruszki 4 gałązki
- Czerwona cebula mała 1 szt.
- Jogurt naturalny gęsty 3 łyżki
- Musztarda 1/2 łyżeczki
- Ocet spirytusowy 1 łyżeczka
- Sól
- Świeżo mielony pieprz
Jajka ugotować na twardo, schłodzić, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Cebulę obrać i drobno posiekać.
Natkę umyć, osuszyć i posiekać.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Przed podaniem pastę warto wstawić do lodówki na około godzinę, aby smaki nieco się przegryzły.
Uwielbiam,pycha:)
Pyszny dodatek do chlebka :)