Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy ja już Wam wspominałam, że uwielbiam pasty? Na pewno... ;) Dzień bez pasty na śniadanie to dzień stracony, dlatego dzisiaj proponuję pastę jajeczną z dodatkiem sera włoskiego z truflami. Ser oryginalny kupiony we Włoszech, a dokładniej rzecz ujmując w Asyżu, w którym spędziłam tylko jeden dzień, ale zdążyłam się w nim zakochać. Miasto zachwyciło mnie swoją architekturą, ach te cudowne małe uliczki, i lokalnymi produktami. Trufle, makarony, dojrzewające wędliny, oliwy i wina... do wyboru do koloru. Nasz serek kupiliśmy w sprawdzonym i polecanym nam wcześniej sklepie, w którym przed zakupem zawsze można spróbować smaku sera, tego co to wpadł nam w oko. Więcej na ten temat przeczytacie tutaj : http://katalogsmakow.blogspot.com/2018/07/pasta-jajeczna-z-czerwona-cebula-i.html
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 60
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 137
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 392
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 252
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 60
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 137
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 392
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 252
Składniki
Jajka gotujemy na twardo (jak to zrobić, patrz tutaj: http://katalogsmakow.blogspot.com/2015/01/pasta-jajeczna-z-ogorkiem.html Wystudzone jajka obieramy ze skorupek, ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kosteczkę. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Przygotowane składniki łączymy ze śmietaną, doprawiamy do smaku pieprzem. Pasta na śniadanie gotowa. Smacznego.