Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy ja już Wam wspominałam, że uwielbiam pasty? Na pewno... ;) Dzień bez pasty na śniadanie to dzień stracony, dlatego dzisiaj proponuję pastę jajeczną z dodatkiem sera włoskiego z truflami. Ser oryginalny kupiony we Włoszech, a dokładniej rzecz ujmując w Asyżu, w którym spędziłam tylko jeden dzień, ale zdążyłam się w nim zakochać. Miasto zachwyciło mnie swoją architekturą, ach te cudowne małe uliczki, i lokalnymi produktami. Trufle, makarony, dojrzewające wędliny, oliwy i wina... do wyboru do koloru. Nasz serek kupiliśmy w sprawdzonym i polecanym nam wcześniej sklepie, w którym przed zakupem zawsze można spróbować smaku sera, tego co to wpadł nam w oko. Więcej na ten temat przeczytacie tutaj : http://katalogsmakow.blogspot.com/2018/07/pasta-jajeczna-z-czerwona-cebula-i.html
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94004
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1889
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5706
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5690
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94004
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1889
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5706
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5690
Składniki
Jajka gotujemy na twardo (jak to zrobić, patrz tutaj: http://katalogsmakow.blogspot.com/2015/01/pasta-jajeczna-z-ogorkiem.html Wystudzone jajka obieramy ze skorupek, ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kosteczkę. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Przygotowane składniki łączymy ze śmietaną, doprawiamy do smaku pieprzem. Pasta na śniadanie gotowa. Smacznego.