Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta pasta kanapkowa na śniadanie to fantastyczne połączenie smaków i tekstur, które zachwyci wszystkich zasiadających przy stole. Kremowa śmietana idealnie komponuje się z delikatnym, wędzonym pstrągiem i chrupiącą czerwoną cebulą. Marynowane pieczarki dodają odrobiny kwasowości, a dodatek soku z cytryny, chrzanu ze słoika i czarnego pieprzu wprowadzają ciekawą wyrazistość. Pastę podaj na chlebowej grzance z liściem sałaty, dzięki czemu uchronisz pieczywo przed rozmiękczeniem. Na pewno zachwyci cię ten genialny kontrast kremowej pasty i chrupiącego chleba! Pasta sprawdzi się na śniadanie, ale też będzie wykwintną przekąską na spotkaniu z przyjaciółmi lub lekką przystawką przed daniem głównym.
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 18
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 350
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 373
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 407
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 149
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 18
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 350
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 373
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 407
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 149
Składniki
W misce wymieszaj śmietanę ze szczyptą soli i sokiem z cytryny. Nie dodawaj dużo soli, ponieważ wędzona ryba i marynowane pieczarki zawierają w sobie sól. Dokładnie wymieszaj śmietanę lub lekko ją ubij. Najważniejsze, aby śmietana była gęsta i kremowa. Pieczarki drobno posiekaj i przełóż na sitko, by sok spłynął. Czerwoną cebulę pokrój w drobną kostkę lub piórka/plasterki. Pstrąga rozdrobnij widelcem lub podziel palcami na mniejsze fragmenty. Upewnij się, że w rybie nie ma ości.
Do miski ze śmietaną przełóż pieczarki, cebulkę i pstrąga. Wymieszaj do połączenia składników. Kromki chleba krótko podpiecz lub podsmaż na łyżce masła, aby były chrupiące. Na każdej kromce ułóż 1-2 liście sałaty, następnie rozłóż porcję pasty, posyp grubo mielonym czarnym pieprzem i udekoruj świeżym koperkiem.
Pastę kanapkową na śniadanie podawaj od razu po przygotowaniu, a nadmiar przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce.