Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta pasta kanapkowa na śniadanie to fantastyczne połączenie smaków i tekstur, które zachwyci wszystkich zasiadających przy stole. Kremowa śmietana idealnie komponuje się z delikatnym, wędzonym pstrągiem i chrupiącą czerwoną cebulą. Marynowane pieczarki dodają odrobiny kwasowości, a dodatek soku z cytryny, chrzanu ze słoika i czarnego pieprzu wprowadzają ciekawą wyrazistość. Pastę podaj na chlebowej grzance z liściem sałaty, dzięki czemu uchronisz pieczywo przed rozmiękczeniem. Na pewno zachwyci cię ten genialny kontrast kremowej pasty i chrupiącego chleba! Pasta sprawdzi się na śniadanie, ale też będzie wykwintną przekąską na spotkaniu z przyjaciółmi lub lekką przystawką przed daniem głównym.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2637
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20146
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 568
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 738
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7168
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2637
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20146
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 568
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 738
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7168
Składniki
W misce wymieszaj śmietanę ze szczyptą soli i sokiem z cytryny. Nie dodawaj dużo soli, ponieważ wędzona ryba i marynowane pieczarki zawierają w sobie sól. Dokładnie wymieszaj śmietanę lub lekko ją ubij. Najważniejsze, aby śmietana była gęsta i kremowa. Pieczarki drobno posiekaj i przełóż na sitko, by sok spłynął. Czerwoną cebulę pokrój w drobną kostkę lub piórka/plasterki. Pstrąga rozdrobnij widelcem lub podziel palcami na mniejsze fragmenty. Upewnij się, że w rybie nie ma ości.
Do miski ze śmietaną przełóż pieczarki, cebulkę i pstrąga. Wymieszaj do połączenia składników. Kromki chleba krótko podpiecz lub podsmaż na łyżce masła, aby były chrupiące. Na każdej kromce ułóż 1-2 liście sałaty, następnie rozłóż porcję pasty, posyp grubo mielonym czarnym pieprzem i udekoruj świeżym koperkiem.
Pastę kanapkową na śniadanie podawaj od razu po przygotowaniu, a nadmiar przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce.