Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta pasta kanapkowa na śniadanie to fantastyczne połączenie smaków i tekstur, które zachwyci wszystkich zasiadających przy stole. Kremowa śmietana idealnie komponuje się z delikatnym, wędzonym pstrągiem i chrupiącą czerwoną cebulą. Marynowane pieczarki dodają odrobiny kwasowości, a dodatek soku z cytryny, chrzanu ze słoika i czarnego pieprzu wprowadzają ciekawą wyrazistość. Pastę podaj na chlebowej grzance z liściem sałaty, dzięki czemu uchronisz pieczywo przed rozmiękczeniem. Na pewno zachwyci cię ten genialny kontrast kremowej pasty i chrupiącego chleba! Pasta sprawdzi się na śniadanie, ale też będzie wykwintną przekąską na spotkaniu z przyjaciółmi lub lekką przystawką przed daniem głównym.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3199
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 589
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3694
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 265
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 437
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3199
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 589
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3694
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 265
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 437
Składniki
W misce wymieszaj śmietanę ze szczyptą soli i sokiem z cytryny. Nie dodawaj dużo soli, ponieważ wędzona ryba i marynowane pieczarki zawierają w sobie sól. Dokładnie wymieszaj śmietanę lub lekko ją ubij. Najważniejsze, aby śmietana była gęsta i kremowa. Pieczarki drobno posiekaj i przełóż na sitko, by sok spłynął. Czerwoną cebulę pokrój w drobną kostkę lub piórka/plasterki. Pstrąga rozdrobnij widelcem lub podziel palcami na mniejsze fragmenty. Upewnij się, że w rybie nie ma ości.
Do miski ze śmietaną przełóż pieczarki, cebulkę i pstrąga. Wymieszaj do połączenia składników. Kromki chleba krótko podpiecz lub podsmaż na łyżce masła, aby były chrupiące. Na każdej kromce ułóż 1-2 liście sałaty, następnie rozłóż porcję pasty, posyp grubo mielonym czarnym pieprzem i udekoruj świeżym koperkiem.
Pastę kanapkową na śniadanie podawaj od razu po przygotowaniu, a nadmiar przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce.