Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nawet jeśli nie jesteś wielkim fanem tuńczyka, ta pasta kanapkowa na pewno cię zachwyci. By smak przystawki dał więcej smaku, wybierz tuńczyka konserwowanego w oleju, nie w sosie własnym. Pastę możesz jeść jako sałatkę lub posmarować nią klasyczne lub chrupkie pieczywo. Możesz przygotować sałatkę na śniadanie, lunch, kolację lub zabrać na piknik., a jej przygotowanie zajmie kilka minut. Przekąska smakuje świetnie, gdy posypiesz ją świeżą zieleniną i mielonym, czarnym pieprzem. Potrzebujesz wersji fit? Zastąp majonez bardzo dojrzałym awokado.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1252
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 596
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1351
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1252
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 596
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1351
Składniki
Ugotuj jajka na twardo i obierz ze skorupek, a następnie bardzo drobno poszatkuj i wrzuć do miski. Możesz dodatkowo rozgnieść jajka widelcem. Otwórz puszkę tuńczyka, odsącz z oleju i dodaj do jajek. Obierz i drobno poszatkuj cebulkę i także przełóż do miski. Dodaj majonez, kukurydzę, musztardę i pieprz. Wymieszaj pastę na jednolitą masę. Wstaw miskę z sałatką do lodówki na ok. 1 godzinę, dzięki temu sałatka będzie smaczniejsza.
Udekoruj pastę posiekaną, świeżą zieleniną. Możesz podawać z innymi warzywami, np. pomidorkami koktajlowymi lub ulubionymi piklami.