Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta z makreli na chleb

Pasta z makreli na chleb

Autor:

Przepisów i artykułów: 119 Ocena: 1478

Dodano:

Odsłon: 5120

Przedstawiam dziś przepis na przepyszną pastę z wędzonej makreli, przepis pochodzi z PRLu, taką pastę robiła moja mama, jest to wersja trochę na bogato i smakuje fantastycznie ze świeżym chlebem z masłem. Serdecznie polecam :-)

Składniki

  • 1 makrela wędzona pozbawiona skóry i ości
  • 300 g twarogu
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 cebula
  • kilka łyżek majonezu
  • sól i pieprz
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makrelę pozbawiamy skóry i ości, przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem.
    Cebulę siekamy drobno i wrzucamy do miski.
    Ogórki kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do miski.
    Jajka ugotowane na twardo kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do miski.
    Twaróg rozdrabniamy widelcem w osobnej misce i wrzucamy do pozostałych składników.
    Wszystko mieszamy.
    Dodajemy kilka łyżek majonezu. Mieszamy.
    Na końcu sypiemy sól i pieprz, mieszamy i gotowe.
    Pasta jest gotowa do spożycia od razu po przygotowaniu. Później oczywiście przechowujemy ją w lodówce.
    Najlepiej smakuje ze świeżym chlebkiem.

    Serdecznie polecam :-)

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń