Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta z makreli wędzonej

Pasta z makreli wędzonej

Autor:

Przepisów i artykułów: 63 Ocena: 814

Dodano:

Odsłon: 5513

Smak makreli lubiłam od zawsze, ale fakt wydłubywania z niej ości już mniej . Jednak jestem gotowa zmusić się do nielubianej przeze mnie czynności aby delektować się smakiem kromki dobrego chleba, posmarowanej pastą z wędzonej makreli :)

Składniki

  • Makrela wędzona średniej wielkości
  • 2 ogórki kiszone
  • Pęczek szczypiorku
  • Łyżka majonezu
  • Pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasta z makreli wędzonej

Przygotowanie

  1. Mięso makreli oddzielam od ości i rozdrabniam widelcem w misce. Ogórki ucieram na dużych oczkach, szczypiorek drobno siekam. Wszystkie składniki łączę w misce, dodaję majonez i pieprz do smaku.

  2. Wyrabiam widelcem aż składniki dobrze się wymieszają a pasta będzie gotowa do smarowania. Najlepiej smakuje z ciemnym pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń