Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak makreli lubiłam od zawsze, ale fakt wydłubywania z niej ości już mniej . Jednak jestem gotowa zmusić się do nielubianej przeze mnie czynności aby delektować się smakiem kromki dobrego chleba, posmarowanej pastą z wędzonej makreli :)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 811
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8876
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1307
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10499
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4737
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 811
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8876
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1307
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10499
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4737
Składniki
Mięso makreli oddzielam od ości i rozdrabniam widelcem w misce. Ogórki ucieram na dużych oczkach, szczypiorek drobno siekam. Wszystkie składniki łączę w misce, dodaję majonez i pieprz do smaku.
Wyrabiam widelcem aż składniki dobrze się wymieszają a pasta będzie gotowa do smarowania. Najlepiej smakuje z ciemnym pieczywem.