Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak makreli lubiłam od zawsze, ale fakt wydłubywania z niej ości już mniej . Jednak jestem gotowa zmusić się do nielubianej przeze mnie czynności aby delektować się smakiem kromki dobrego chleba, posmarowanej pastą z wędzonej makreli :)
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1439
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1791
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9099
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1439
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1791
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9099
Składniki
Mięso makreli oddzielam od ości i rozdrabniam widelcem w misce. Ogórki ucieram na dużych oczkach, szczypiorek drobno siekam. Wszystkie składniki łączę w misce, dodaję majonez i pieprz do smaku.
Wyrabiam widelcem aż składniki dobrze się wymieszają a pasta będzie gotowa do smarowania. Najlepiej smakuje z ciemnym pieczywem.