Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 378 Ocena: 4816
Dodano: 27.01.2017
Odsłon: 6868
> 6 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Dowolny żółty ser zetrzeć na drobnych oczkach tarki albo wykorzystać resztkę wcześniej utartego sera. Jajka obrać ze skorupek i również zetrzeć na tarce lub rozgnieść widelcem w misce.
Jajka i ser najpierw wymieszać z miękkim masłem, a następnie dodać majonez, musztardę, kurkumę, pieprz i sól oraz posiekaną zieleninę. Zielenina to do wyboru: szczypiorek, natka pietruszki, koperek, liście rzodkiewek, młoda nać marchewki albo jakieś dzikie zielska – listki krwawnika, gwiazdnica, posiekana drobno pokrzywa, listki mniszka, babka, żółtlica… co kto lubi i do czego ma dostęp – zielone musi być, i to sporo!
Wymieszać wszystko dokładnie. Gotową pastę podawać do chleba zwykłego lub bezglutenowego, bułek, krakersów. Można ją jeszcze doprawić odrobiną słodkiej mielonej papryki, a musztardę za każdym razem dodawać inną – to takie niewielkie poletko do eksperymentów. Warto dodatkowo posypać gotową kanapkę sporą ilością zieleniny. Próbujcie i smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

bellamozzarella 28 stycznia 2017Zgłoś do usunięcia
Smakowity zestaw ;-) i z kurkumą...uwielbiam ;-)5 Kto głosował? | Odpowiedz

hajduczek-naturalnie 28 stycznia 2017Zgłoś do usunięcia
Jest super :) Dajcie znać, czy smakowała!1 Kto głosował? | Odpowiedz

jolwicz 27 stycznia 2017Zgłoś do usunięcia
No musi być super. Zabieram do siebie i muszę jak najszybciej taką sobie zrobić5 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 27 stycznia 2017Zgłoś do usunięcia
Pyszna pasta,lubię takie:)5 Kto głosował? | Odpowiedz

kasia-p 27 stycznia 2017Zgłoś do usunięcia
Fajna pasta. Nie próbowałam takiej. Warto zrobić :)5 Kto głosował? | Odpowiedz