Bardzo smaczny dodatek do chleba:)
Pasta z wątróbki
Składniki
- wątróbka drobiowa 40dkg
- cebula średnia
- czosnek 2 ząbki
- majeranek 1 łyżeczka
- estragon szczypta
- pieprz i sól do smaku
- smalec z gęsi 1 łyżka
Składniki
- wątróbka drobiowa 40dkg
- cebula średnia
- czosnek 2 ząbki
- majeranek 1 łyżeczka
- estragon szczypta
- pieprz i sól do smaku
- smalec z gęsi 1 łyżka
Etapy przygotowania
Wątróbkę oczyścić ,namoczyć na 1/2 godz. Cebulę pokrojoną w kostkę wraz z czosnkiem podsmażyć do zrumienienia.Wrzucić odcedzoną wątróbkę ,przyprawy i smażyć około 10min. Wystudzoną zmielić ,doprawić do smaku i mamy gotową pastę. Smacznego życzę!
Przepis w Waszym wykonaniu (9)
Komentarze do przepisu (5)
Ostatnio komentowane przepisy
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Buliony
- Kremy
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Kurczak
- Przyprawy
- Czosnek
- Imbir
- Dla zdrowia
Odsłon: 183
Wege burger bezmięsny.
- Amerykańska
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Szpinak
- Buraki
- Nabiał
- Jajka
- Jogurt
- Przyprawy
- Czosnek
- Bułki
Odsłon: 174
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2625
Ostatnio komentowane przepisy
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Buliony
- Kremy
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Kurczak
- Przyprawy
- Czosnek
- Imbir
- Dla zdrowia
Odsłon: 183
Wege burger bezmięsny.
- Amerykańska
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Szpinak
- Buraki
- Nabiał
- Jajka
- Jogurt
- Przyprawy
- Czosnek
- Bułki
Odsłon: 174
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2625
Składniki
- wątróbka drobiowa 40dkg
- cebula średnia
- czosnek 2 ząbki
- majeranek 1 łyżeczka
- estragon szczypta
- pieprz i sól do smaku
- smalec z gęsi 1 łyżka
Wątróbkę oczyścić ,namoczyć na 1/2 godz. Cebulę pokrojoną w kostkę wraz z czosnkiem podsmażyć do zrumienienia.Wrzucić odcedzoną wątróbkę ,przyprawy i smażyć około 10min. Wystudzoną zmielić ,doprawić do smaku i mamy gotową pastę. Smacznego życzę!
Moje smaki <3
i <3 pasta :)
ze smalczykiem gęsiowym pychaaaaa ;-)
Świetny pomysł na pastę! I jak dużo w niej wartości odżywczych - witamina A i żelazo <3 Bomba! :)
Coś dla mnie :)