Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie smarowidło na chleb. Pasta z delikatnej wątróbki królika z nutą jabłka i tymianku. Polecam z chrupiącymi grzankami.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2235
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1333
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 497
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3496
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1133
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2235
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1333
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 497
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3496
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1133
Składniki
Wątróbkę oczyszczam, myję i osuszam. Cebulę kroję drobno i przesmażam na maśle klarowanym. Dodaję pokrojoną wątróbkę, obrane i pokrojone jabłko, tymianek, podlewam winem i smażę na wolnym ogniu około 15 minut aż wątróbką będzie dobrze wysmażona. Pod koniec solę, pieprzę, posypuję majerankiem. Odstawiam do wystudzenia dodaję śmietanę kremówkę i miksuję blenderem. Pastę wstawiam do lodówki do schłodzenia.