Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta z wędzonej makreli

Pasta z wędzonej makreli

Autor:

Przepisów i artykułów: 182 Ocena: 848

Dodano:

Odsłon: 2532

Smak wędzonej makreli, twarogu i czerwonej cebuli. Co może być lepszego na niedzielne śniadanie ;)

Składniki

  • Makrela wędzona około 350 g 1 szt.
  • Twaróg półtłusty 500 g
  • Cebula czerwona mała 1 szt.
  • Jogurt typu greckiego 2 pełne łyżki
  • Sól
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pasta z wędzonej makreli

Przygotowanie

  1. Cebulę drobno posiekać.

  2. Ser, jogurt i posiekaną cebulę umieścić w większym naczyniu, rozgnieść, na przykład drewnianą łyżką i dokładnie wymieszać.

  3. Makrelę obrać i dodać do pasty przygotowanej w etapie 2. Całość doprawić solą i wymieszać.

  4. Pasta, jak to większość past kanapkowych nie prezentuje się rewelacyjnie, więc ozdobiłam ją przed podaniem winogronami ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń