Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielony groszek nie jest zbytnio lubiany – sam w sobie ma mdły smak. Dzieciom nie podoba się także jego forma podania – często rozgotowanych kulek z dodatkiem marchewki. Ta pasta z zielonego groszku jest całkowicie innym sposobem podania tego niezbyt lubianego, ale jakże wartościowego warzywa. Dodatek włoskich serów dodaje groszkowi wyrazistości i lekkiej słoności. Olej z ostropestu nie tylko dodatkowo podkręca smak pasty, ale i dostarcza niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych. Taki dodatek do kanapek to samo zdrowie i niebo w ustach.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40682
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1068
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 262
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3411
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40682
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1068
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 262
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3411
Składniki
Groszek ugotuj do miękkości w niewielkiej ilości wody z dodatkiem masła. Ugotowany groszek zmiksuj na gładką masę. Sery zetrzyj na tarce o bardzo drobnych oczkach. Wszystko włóż do miski. Dodaj oliwę z ostropestu i przyprawy. Dokładnie wymieszaj. Pastę z zielonego groszku podawaj na świeżym pieczywie, z dodatkiem rzodkiewki i liści rukoli.