Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielony groszek nie jest zbytnio lubiany – sam w sobie ma mdły smak. Dzieciom nie podoba się także jego forma podania – często rozgotowanych kulek z dodatkiem marchewki. Ta pasta z zielonego groszku jest całkowicie innym sposobem podania tego niezbyt lubianego, ale jakże wartościowego warzywa. Dodatek włoskich serów dodaje groszkowi wyrazistości i lekkiej słoności. Olej z ostropestu nie tylko dodatkowo podkręca smak pasty, ale i dostarcza niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych. Taki dodatek do kanapek to samo zdrowie i niebo w ustach.
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 70029
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 500
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15470
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3319
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 70029
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 500
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15470
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3319
Składniki
Groszek ugotuj do miękkości w niewielkiej ilości wody z dodatkiem masła. Ugotowany groszek zmiksuj na gładką masę. Sery zetrzyj na tarce o bardzo drobnych oczkach. Wszystko włóż do miski. Dodaj oliwę z ostropestu i przyprawy. Dokładnie wymieszaj. Pastę z zielonego groszku podawaj na świeżym pieczywie, z dodatkiem rzodkiewki i liści rukoli.