Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielony groszek nie jest zbytnio lubiany – sam w sobie ma mdły smak. Dzieciom nie podoba się także jego forma podania – często rozgotowanych kulek z dodatkiem marchewki. Ta pasta z zielonego groszku jest całkowicie innym sposobem podania tego niezbyt lubianego, ale jakże wartościowego warzywa. Dodatek włoskich serów dodaje groszkowi wyrazistości i lekkiej słoności. Olej z ostropestu nie tylko dodatkowo podkręca smak pasty, ale i dostarcza niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych. Taki dodatek do kanapek to samo zdrowie i niebo w ustach.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 86
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 182
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 376
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 86
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 182
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 376
Składniki
Groszek ugotuj do miękkości w niewielkiej ilości wody z dodatkiem masła. Ugotowany groszek zmiksuj na gładką masę. Sery zetrzyj na tarce o bardzo drobnych oczkach. Wszystko włóż do miski. Dodaj oliwę z ostropestu i przyprawy. Dokładnie wymieszaj. Pastę z zielonego groszku podawaj na świeżym pieczywie, z dodatkiem rzodkiewki i liści rukoli.