Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielony groszek nie jest zbytnio lubiany – sam w sobie ma mdły smak. Dzieciom nie podoba się także jego forma podania – często rozgotowanych kulek z dodatkiem marchewki. Ta pasta z zielonego groszku jest całkowicie innym sposobem podania tego niezbyt lubianego, ale jakże wartościowego warzywa. Dodatek włoskich serów dodaje groszkowi wyrazistości i lekkiej słoności. Olej z ostropestu nie tylko dodatkowo podkręca smak pasty, ale i dostarcza niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych. Taki dodatek do kanapek to samo zdrowie i niebo w ustach.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2648
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20154
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 569
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 757
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7190
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2648
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20154
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 569
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 757
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7190
Składniki
Groszek ugotuj do miękkości w niewielkiej ilości wody z dodatkiem masła. Ugotowany groszek zmiksuj na gładką masę. Sery zetrzyj na tarce o bardzo drobnych oczkach. Wszystko włóż do miski. Dodaj oliwę z ostropestu i przyprawy. Dokładnie wymieszaj. Pastę z zielonego groszku podawaj na świeżym pieczywie, z dodatkiem rzodkiewki i liści rukoli.