Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"
Na nadprogramowe w lodówce białka polecam zrobić ciasto bezowe. Jest to łatwy...
Odsłon: 463
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 492
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 2034
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35250
Na nadprogramowe w lodówce białka polecam zrobić ciasto bezowe. Jest to łatwy...
Odsłon: 463
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 492
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 2034
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35250
Składniki
W jednej misce połącz ze sobą mąkę i proszek do pieczenia, dobrze wymieszaj.
W drugiej misce połącz ze sobą mleko, miód, jajko i olej rzepakowy.
Zmiksuj mleko z miodem i olejem, powoli dodawaj mąkę z proszkiem do pieczenia, aż połączą się w jedną gładką masę.
Odstaw ciasto na 10 minut do lodówki.
Na rozgrzanej patelni nasmarowanej olejem, smaż z obu stron nieduże placuszki na wolnym ogniu. Do nakładania możesz użyć gałkownicy do lodów.
Ułóż na talerzu 3 placuszki jeden na drugim, na górze połóż kleks z serka waniliowego i ułóż maliny.