Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5362
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 831
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5362
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 831
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Składniki
W jednej misce połącz ze sobą mąkę i proszek do pieczenia, dobrze wymieszaj.
W drugiej misce połącz ze sobą mleko, miód, jajko i olej rzepakowy.
Zmiksuj mleko z miodem i olejem, powoli dodawaj mąkę z proszkiem do pieczenia, aż połączą się w jedną gładką masę.
Odstaw ciasto na 10 minut do lodówki.
Na rozgrzanej patelni nasmarowanej olejem, smaż z obu stron nieduże placuszki na wolnym ogniu. Do nakładania możesz użyć gałkownicy do lodów.
Ułóż na talerzu 3 placuszki jeden na drugim, na górze połóż kleks z serka waniliowego i ułóż maliny.