Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Warto przygotować sobie pyszny i syty posiłek, który da nam energię na początek dnia. Dlatego specjalnie dla Was dzisiaj kolejna propozycja śniadaniowa: pełnoziarniste placuszki bananowe - idealne na śniadanie i deser! :) To co, spróbujecie? :)
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 344
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1470
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 610
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1283
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 344
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1470
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 610
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1283
Składniki
Masło roztapiamy i odstawiamy do przestygnięcia. Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ucieramy np. blenderem z bananami i miodem. Do powstałej masy na przemiennie dodajemy mleko i mąkę. Na koniec dodajemy masło i cynamon. Dokładnie mieszamy. Biała ubijamy z solą na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z ciastem. Placuszki wykładamy łyżką na gorący tłuszcz i smażymy na rumiano z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami (sosem waniliowym, czekoladą, owocami, bakaliami.... ). Smacznego i duuużo energii na cały dzień! :)