Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na śniadanie dla naszych pociech.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1495
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1799
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9105
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1495
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1799
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9105
Składniki
Wykonanie: W 1/3 szklance ciepłego mleka rozrobić drożdże z łyżeczką cukru, solą i dwoma łyżkami mąki i odstawić w ciepłe miejsce.
W międzyczasie ubić żółtka z cukrami.
Następnie do rozczynu wlać resztę mleka, wsypać mąkę, utarte żółtka, rozpuszczone masło.
Ciasto wyrabiać do momentu aż zacznie odstawać od ręki i odstawić ponownie do wyrośnięcia.
Urywać ręką ciasto, formować pączki, nadziewać marmoladą.
Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Następnie włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 25 minut na złoty kolor.