Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na śniadanie dla naszych pociech.
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41660
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4819
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45757
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41660
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4819
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45757
Składniki
Wykonanie: W 1/3 szklance ciepłego mleka rozrobić drożdże z łyżeczką cukru, solą i dwoma łyżkami mąki i odstawić w ciepłe miejsce.
W międzyczasie ubić żółtka z cukrami.
Następnie do rozczynu wlać resztę mleka, wsypać mąkę, utarte żółtka, rozpuszczone masło.
Ciasto wyrabiać do momentu aż zacznie odstawać od ręki i odstawić ponownie do wyrośnięcia.
Urywać ręką ciasto, formować pączki, nadziewać marmoladą.
Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Następnie włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 25 minut na złoty kolor.