Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na śniadanie dla naszych pociech.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2388
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3381
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1435
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2165
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2388
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3381
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1435
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2165
Składniki
Wykonanie: W 1/3 szklance ciepłego mleka rozrobić drożdże z łyżeczką cukru, solą i dwoma łyżkami mąki i odstawić w ciepłe miejsce.
W międzyczasie ubić żółtka z cukrami.
Następnie do rozczynu wlać resztę mleka, wsypać mąkę, utarte żółtka, rozpuszczone masło.
Ciasto wyrabiać do momentu aż zacznie odstawać od ręki i odstawić ponownie do wyrośnięcia.
Urywać ręką ciasto, formować pączki, nadziewać marmoladą.
Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Następnie włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 25 minut na złoty kolor.