Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z drobiowego mięsa rosołowego, warzyw i świeżego szczypiorku. W okresie wiosenno- letnim zielone ciasto robię ze szpinaku lub natki, teraz użyłam barwnika.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 3983
Polecam.
Odsłon: 140
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1910
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 5077
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7303
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 3983
Polecam.
Odsłon: 140
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1910
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 5077
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7303
Składniki
Farsz. Czosnek posiekać . Mięso, warzywa w rosołu, cebulę i szczypiorek lekko rozdrobnić w malakserze i delikatnie przesmażyć z czosnkiem i przyprawami. Ostudzić. Ciasto. Mleko zsiadłe lekko podgrzać. Zagnieść elastyczne ciasto na pierogi. Jeśli ciasto jest zbyt miękkie dodajcie odrobinę mąki, a jeśli zbyt twarde dolejcie wody. 2/3 ciasta przykryć ściereczką, resztę wymieszać z barwnikiem i też przykryć.
Z jasnego ciasta formujemy kilkunastocentymetrowy walec. Zielone ciasto wałkujemy na prostokąt równy długości walca. Jasne ciasto owijamy zielonym. Powstały walec lekko rolujemy, potem kroimy z niego plasterki. Każdy plaster wałkujemy w krążki. Krążki napełniamy farszem i zlepiany zieloną część ciasta. Gotujemy w osolonej wodzie, kilka minut od wypłynięcia.