Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z drobiowego mięsa rosołowego, warzyw i świeżego szczypiorku. W okresie wiosenno- letnim zielone ciasto robię ze szpinaku lub natki, teraz użyłam barwnika.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118445
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8525
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3142
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2296
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1613
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118445
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8525
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3142
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2296
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1613
Składniki
Farsz. Czosnek posiekać . Mięso, warzywa w rosołu, cebulę i szczypiorek lekko rozdrobnić w malakserze i delikatnie przesmażyć z czosnkiem i przyprawami. Ostudzić. Ciasto. Mleko zsiadłe lekko podgrzać. Zagnieść elastyczne ciasto na pierogi. Jeśli ciasto jest zbyt miękkie dodajcie odrobinę mąki, a jeśli zbyt twarde dolejcie wody. 2/3 ciasta przykryć ściereczką, resztę wymieszać z barwnikiem i też przykryć.
Z jasnego ciasta formujemy kilkunastocentymetrowy walec. Zielone ciasto wałkujemy na prostokąt równy długości walca. Jasne ciasto owijamy zielonym. Powstały walec lekko rolujemy, potem kroimy z niego plasterki. Każdy plaster wałkujemy w krążki. Krążki napełniamy farszem i zlepiany zieloną część ciasta. Gotujemy w osolonej wodzie, kilka minut od wypłynięcia.