Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z drobiowego mięsa rosołowego, warzyw i świeżego szczypiorku. W okresie wiosenno- letnim zielone ciasto robię ze szpinaku lub natki, teraz użyłam barwnika.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 145
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 145
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Farsz. Czosnek posiekać . Mięso, warzywa w rosołu, cebulę i szczypiorek lekko rozdrobnić w malakserze i delikatnie przesmażyć z czosnkiem i przyprawami. Ostudzić. Ciasto. Mleko zsiadłe lekko podgrzać. Zagnieść elastyczne ciasto na pierogi. Jeśli ciasto jest zbyt miękkie dodajcie odrobinę mąki, a jeśli zbyt twarde dolejcie wody. 2/3 ciasta przykryć ściereczką, resztę wymieszać z barwnikiem i też przykryć.
Z jasnego ciasta formujemy kilkunastocentymetrowy walec. Zielone ciasto wałkujemy na prostokąt równy długości walca. Jasne ciasto owijamy zielonym. Powstały walec lekko rolujemy, potem kroimy z niego plasterki. Każdy plaster wałkujemy w krążki. Krążki napełniamy farszem i zlepiany zieloną część ciasta. Gotujemy w osolonej wodzie, kilka minut od wypłynięcia.