Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z drobiowego mięsa rosołowego, warzyw i świeżego szczypiorku. W okresie wiosenno- letnim zielone ciasto robię ze szpinaku lub natki, teraz użyłam barwnika.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23052
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1041
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104863
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23052
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1041
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104863
Składniki
Farsz. Czosnek posiekać . Mięso, warzywa w rosołu, cebulę i szczypiorek lekko rozdrobnić w malakserze i delikatnie przesmażyć z czosnkiem i przyprawami. Ostudzić. Ciasto. Mleko zsiadłe lekko podgrzać. Zagnieść elastyczne ciasto na pierogi. Jeśli ciasto jest zbyt miękkie dodajcie odrobinę mąki, a jeśli zbyt twarde dolejcie wody. 2/3 ciasta przykryć ściereczką, resztę wymieszać z barwnikiem i też przykryć.
Z jasnego ciasta formujemy kilkunastocentymetrowy walec. Zielone ciasto wałkujemy na prostokąt równy długości walca. Jasne ciasto owijamy zielonym. Powstały walec lekko rolujemy, potem kroimy z niego plasterki. Każdy plaster wałkujemy w krążki. Krążki napełniamy farszem i zlepiany zieloną część ciasta. Gotujemy w osolonej wodzie, kilka minut od wypłynięcia.