Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z drobiowego mięsa rosołowego, warzyw i świeżego szczypiorku. W okresie wiosenno- letnim zielone ciasto robię ze szpinaku lub natki, teraz użyłam barwnika.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 93
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 8988
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4739
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 30
Dziś do pracy.
Odsłon: 623
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 93
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 8988
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4739
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 30
Dziś do pracy.
Odsłon: 623
Składniki
Farsz. Czosnek posiekać . Mięso, warzywa w rosołu, cebulę i szczypiorek lekko rozdrobnić w malakserze i delikatnie przesmażyć z czosnkiem i przyprawami. Ostudzić. Ciasto. Mleko zsiadłe lekko podgrzać. Zagnieść elastyczne ciasto na pierogi. Jeśli ciasto jest zbyt miękkie dodajcie odrobinę mąki, a jeśli zbyt twarde dolejcie wody. 2/3 ciasta przykryć ściereczką, resztę wymieszać z barwnikiem i też przykryć.
Z jasnego ciasta formujemy kilkunastocentymetrowy walec. Zielone ciasto wałkujemy na prostokąt równy długości walca. Jasne ciasto owijamy zielonym. Powstały walec lekko rolujemy, potem kroimy z niego plasterki. Każdy plaster wałkujemy w krążki. Krążki napełniamy farszem i zlepiany zieloną część ciasta. Gotujemy w osolonej wodzie, kilka minut od wypłynięcia.