Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z dodatkiem wody po gotowaniu buraków, nadziewane pysznym farszem.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 22
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3060
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2749
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3383
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 22
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3060
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2749
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3383
Składniki
Wychodzi około 26 większych pierogów. Nadzienie. Twaróg rozgniatamy łyżką,dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Ciasto. Mąkę mieszamy z lekko ciepłą wodą do burakach, dodajemy olej , sól i wyrabiamy elastyczne ciasto. Rozwałkowujemy dość cienko. Z ciasta wykrawamy krążki, nakładamy farsz, składamy na pół i zlepiamy brzegi. Gotujemy w osolonym wrzątku 2-3 minuty od wypłynięcia.