Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z dodatkiem wody po gotowaniu buraków, nadziewane pysznym farszem.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1044
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 358
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3218
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 673
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1044
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 358
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3218
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 673
Składniki
Wychodzi około 26 większych pierogów. Nadzienie. Twaróg rozgniatamy łyżką,dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Ciasto. Mąkę mieszamy z lekko ciepłą wodą do burakach, dodajemy olej , sól i wyrabiamy elastyczne ciasto. Rozwałkowujemy dość cienko. Z ciasta wykrawamy krążki, nakładamy farsz, składamy na pół i zlepiamy brzegi. Gotujemy w osolonym wrzątku 2-3 minuty od wypłynięcia.