Do góry

Śniadania Przepis na:

Pierogi z serem, dynią, pomarańczą i kokosem

Pierogi z serem, dynią, pomarańczą i kokosem

Autor:

Przepisów i artykułów: 647 Ocena: 11836

Dodano:

Odsłon: 116

Pierogi z dodatkiem wody po gotowaniu buraków, nadziewane pysznym farszem.

Składniki

  • Ciasto : mąka 250 g
  • woda z gotowania obranych buraków 125 ml
  • olej 50 ml
  • szczypta soli
  • Nadzienie : twaróg półtłusty 280 g
  • puree z dyni 300 g
  • wiórki kokosowe 2 łyżki
  • cukier ze skórką pomarańczową 2 łyżeczki
  • cukier puder 1,5 -2 łyżki
  • Miód, syrop klonowy lub daktylowy do polania
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pierogi z serem, dynią, pomarańczą i kokosem

Przygotowanie

  1. Wychodzi około 26 większych pierogów.
    Nadzienie.
    Twaróg rozgniatamy łyżką,dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy.
    Ciasto.
    Mąkę mieszamy z lekko ciepłą wodą do burakach, dodajemy olej , sól i wyrabiamy elastyczne ciasto.
    Rozwałkowujemy dość cienko.
    Z ciasta wykrawamy krążki, nakładamy farsz, składamy na pół i zlepiamy brzegi.
    Gotujemy w osolonym wrzątku 2-3 minuty od wypłynięcia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń