Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z dodatkiem wody po gotowaniu buraków, nadziewane pysznym farszem.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 75
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 484
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2843
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 75
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 484
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2843
Składniki
Wychodzi około 26 większych pierogów. Nadzienie. Twaróg rozgniatamy łyżką,dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Ciasto. Mąkę mieszamy z lekko ciepłą wodą do burakach, dodajemy olej , sól i wyrabiamy elastyczne ciasto. Rozwałkowujemy dość cienko. Z ciasta wykrawamy krążki, nakładamy farsz, składamy na pół i zlepiamy brzegi. Gotujemy w osolonym wrzątku 2-3 minuty od wypłynięcia.