Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z dodatkiem wody po gotowaniu buraków, nadziewane pysznym farszem.
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231650
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4910
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36110
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1347
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231650
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4910
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36110
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1347
        
        
                Składniki
Wychodzi około 26 większych pierogów. Nadzienie. Twaróg rozgniatamy łyżką,dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Ciasto. Mąkę mieszamy z lekko ciepłą wodą do burakach, dodajemy olej , sól i wyrabiamy elastyczne ciasto. Rozwałkowujemy dość cienko. Z ciasta wykrawamy krążki, nakładamy farsz, składamy na pół i zlepiamy brzegi. Gotujemy w osolonym wrzątku 2-3 minuty od wypłynięcia.