Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11572
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1242
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12153
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2605
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11572
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1242
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12153
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2605
Składniki
• pomidory we własnym soku - puszka 1 litr • olej roślinny - 1 łyżka • Czosnek - 2 ząbki • Sól - 1 łyżeczka • Cukier - 1 łyżeczka • mieszanka przypraw - 1 łyżka SKŁADNIKI DO PIZZY: ser - 160 g • Półmisek mięsny - 280 g • Pomidor koktajlowy - 5 sztuk • Papryka czerwona - pół Przygotowanie: 1. Drożdże, sól, cukier rozpuścić w ciepłej wodzie, dodać 5 łyżek. mąkę, olej słonecznikowy, wszystko wymieszać, przykryć folią spożywczą i odstawić na 25 minut. 2. Do sosu pomidory obierz ze skórki, posiekaj blenderem, na patelni odparuj z nich nadmiar płynu, dodaj czosnek i przyprawy, sól i cukier. 3. Do ciasta dodać pozostałą mąkę, ugniatać, uformować kółko o średnicy 0,5 cm na blasze. 4. Nasmaruj półfabrykat pizzy sosem. Na wierzch wyłożyć farsz mięsny, pomidory, paprykę, przykryć startym serem. 5. Piekarnik rozgrzać do 240 stopni, piec 10-12 minut. Ciasto jest bardzo puszyste i miękkie